Stiri de ultima ora

Elton a semnat un nou contract! Unde a ajuns singurul străin din istoria FCSB care l-a înfruntat pe Gigi Becali: "Se crede preşedintele României, dar e un om fals. El face echipa, nu înţeleg de ce mai angajează antrenor"

Elton a semnat un nou contract! Unde a ajuns singurul străin din istoria FCSB care l-a înfruntat pe Gigi Becali: "Se crede preşedintele României, dar e un om fals. El face echipa, nu înţeleg de ce mai angajează antrenor"
Sport
Elton Xavier Gomes a fost transferat de FCSB în 2007, la recomandările lui MM Stoica, în schimbul sumei de 1.6 milioane de euro. Elton era pe atunci legitimat la Corinthians. Brazilianul a evoluat în numai 9 meciuri oficiale pentru actuala vicecampioană, reuşind să marcheze un gol. Nu l-a menajat deloc pe Gigi Becali la plecarea din România, despre care a spus că se bagă mereu peste antrenori, chiar dacă nu se pricepe la fotbal. Al-Nasr l-a transferat pe Elton de la FCSB, în schimbul a 500.000 de euro. Ulterior, brazilianul de 1.54 a mai trecut pe la Al-Wasl, CSC Dubai, Al-Fateh, Al-Mesaimeer şi Al Qadisiyah. Acum s-a întors în Brazilia.

Elton a marcat pentru FCSB într-un meci cu FC Argeş, câştigat cu 2-0. După ce a înscris, a sărit în braţele lui MM Stoica, iar cadrul respectiv a rămas pentru mult timp pe retina suporterilor.

Practicile lui Gigi Becali l-au şocat pe Elton: "Gigi Becali e un om fals. El vorbea urât despre mine în presă, crezând că eu nu o să aflu ce a zis. Eu însă îmi vedeam poza în ziare şi îmi rugam prietenii să-mi traducă articolele. Eram şocat când auzeam ce declaraţii a dat Gigi despre mine, fiindcă atunci când ne vedeam faţă în faţă, el mă lua în braţe şi îmi zicea <>.

El se crede preşedintele României! Vrea să controleze tot, chiar dacă la multe lucruri, cum e fotbalul, nu se pricepe. Ca Steaua (n.r FCSB) să meargă bine, Gigi ar trebui să-i dea mână liberă antrenorului, nu să intervină peste capul lui. Nu înţeleg de ce mai angajează antrenor, dacă el vrea să facă echipa? Gigi Becali m-a scos din echipă şi tot el m-a forţat să plec la Al-Nasr. El este omul care decide tot la Steaua (n.r FCSB)", spunea Elton, în 2008,

Becali a avut şi el un cuvânt de spus după plecarea brazilianului din România: "Cu Elton a fost cel mai mare circ. Făcea două driblinguri, dădea mingea pe la spate, pac se întorcea ca titirezul. Mă gîndeam... «mamă, ce o face ăsta acum?». Îl vedeam pitic, dar mă gîndeam că nu l-au luat alţii tocmai din cauza asta. S-a dus el o dată pe dreapta şi cînd i-a dat unul un umăr s-a dus ghiulea. Păi el avea doar 32 de kilograme. Cînd l-au cîntărit, am rămas mască. La 1.45m avea 32 de kilograme. Nu am văzut fotbalist mic ca ăsta în viaţa mea. Numai MM putea să facă aşa ceva", a spus Gigi Becali, după plecarea lui Elton de la FCSB.

Doar cu MM Stoica a mai rămas Elton în relaţii bune din perioada FCSB: "El îmi este ca un tată! Meme a fost mereu corect cu mine. Nu pot să uit că a venit până în Brazilia, m-a văzut la un antrenament, iar după aceea m-a invitat la cină şi mi-a zis că vrea să mă ducă în Europa, fiindcă are încredere în mine".

Recent, MM Stoica spune că Elton nu a fost deloc o "ţeapă" pentru FCSB: "Eu sunt privit ca omul care a dat ţeapa cu Elton. O sa fac un colaj cu golurile date de Elton în Arabia Saudită. Şi nu e uşor să joci în Arabia Saudită, întrebaţi-l pe Budescu. Am vorbit şi cu antrenori români care au antrenat în Arabia Saudită şi spuneau că nu aveai ce să-i faci. Cu ce să-ţi iei măsuri, că nici nu-l prinzi? Şi lumea spune că e ţeapă. Cum să fie ţeapă? Eu am plecat după trei luni, el a fost dat afară după aia", a declarat MM Stoica, la Digi Sport.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus