Stiri de ultima ora

Dupa 39 de Grand Slam-uri jucate consecutiv, Simona Halep e aproape sa confirme o premiera negativa in cariera: nu a lipsit niciodata de la un Grand Slam din cauza unei accidentari |

Dupa 39 de Grand Slam-uri jucate consecutiv, Simona Halep e aproape sa confirme o premiera negativa in cariera: nu a lipsit niciodata de la un Grand Slam din cauza unei accidentari |
Sport
De 7 ani, 3 luni si 14 zile neintrerupta, prezenta Simonei Halep in top 10 WTA a ajutat-o pe cea mai buna jucatoare de tenis din istoria Romaniei sa isi pastreze mereu motivatia pentru urmatoarele turnee. Din nefericire, accidentarea grava suferita la Roma - diagnosticul de ruptura musculara initial banuit de fizioterapeut a fost confirmat - va rasturna semnificativ configuratia sezonului pentru campioana en-titre de la Wimbledon.

In primul rand, Simona Halep ar putea rata turneul de la Roland Garros (30 mai - 13 iunie); ar fi prima absenta a Simonei Halep de la un turneu de mare slem cauzata de o accidentare, noteaza Treizecizero . Neparticipand la US Open 2020 din cauza temerilor legate de coronavirus, Halep a stopat o serie de 39 de prezente consecutive in turneele de mare slem, care a inceput la US Open 2010 si s-a incheiat la Roland Garros 2020. 

Cand a jucat Simona Halep primul turneu de mare slem?

Halep a jucat primul Grand Slam in 2010, la Roland Garros, dupa care a pierdut in primul tur al calificarilor de la Wimbledon, dar a inceput la Flushing Meadows, in acelasi an, seria de 39 de Grand Slam-uri jucate consecutiv, fara nici macar o absenta. 

Cu alte cuvinte, Halep nu a ratat niciun turneu de mare slem din momentul in care si-a consolidat pozitia in top 50 WTA si a inceput sa aiba acces la tablourile principale ale acestor competitii, prin urmare ruptura musculara de la gamba stanga ar putea sa confirme o premiera negativa in cariera Simonei Halep.

In al doilea rand, procesul de recuperare care survine dupa o ruptura musculara poate dura intre 3 saptamani si 4 luni, lucru care pune in pericol sansele Simonei Halep de a incerca sa-si apere titlul castigat la Wimbledon in 2019. 

Nu in ultimul rand, Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru perioada 23 iulie - 8 august ar putea fi afectate la randul lor. Prezenta Simonei Halep la Olimpiada nu a fost pus inca sub semnul intrebarii, dar ramane de vazut cat de rapid se va putea recupera jucatoarea din Constanta si daca va fi capabila sa reintre intr-o forma de joc care sa-i confere increderea ca va putea sa lupte pentru o medalie olimpica, obiectivul sau suprem pentru anul 2021. 

but I will do everything I can to take care of the injury and be back as soon as possible. Thanks so much for your support and I’ll keep you posted on my progress ????
sport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus