Stiri de ultima ora

Daniel Funeriu, scrisoare deschisă către Dacian Cioloş (PLUS) ŞI Dan Barna (USR): ”Veţi vota PRO sau CONTRA?”

Daniel Funeriu, scrisoare deschisă către Dacian Cioloş (PLUS) ŞI Dan Barna (USR): ”Veţi vota PRO sau CONTRA?”
Sport
Daniel Funeriu îi întreabă pe cei doi oameni politici cum se împacă iniţiativa „Fără penali“ cu votul pro sau contra Sylviei Goulard, desemnată în Comisia Europeană împreună cu alţi 26 de comisari.

”Domnule Cioloş, domnule Barna: veţi vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veţi împăca chestia asta cu excelenta iniţiativă “Fără Penali”?

Accept, strict pe temă, şi răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat înainte de formularea răspunsului de ziare punct com.

Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteţi sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupţia din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu ştiu că era perfect informat. Oups, am uitat… Monica nu e om nou. E doar Om.

PS: dl. Cioloş, dl. Barna, vă dau şi o soluţie pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron şi slujirea principiilor: dacă loialitatea faţă de principii este înaintea loialităţii faţă de Macron, anunţaţi public că nu o votaţi pe “penala” Goulard. Dacă loialitatea voastră faţă de Macron bate loialitatea faţă de principii, atunci măcar cereţi ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obţină şi România ceva de pe urma renunţării voastre la principii.

Mihaela Miroiu, dacă tot am reluat dialogul, în calitatea ta de busolă morală indiscutabilă şi gardianul templului integrităţii din PLUS, îţi solicit o poziţie pe subiect.

PPS: ia să vedem, Nadina Ioana Dogioiu şi colegii de la ziare punct com, e suficient de importantă chestiunea şi lipsită de nombrilism întrebarea ca să o preluaţi, sau noh… independenţa editorială bate interesul public?”, este mesajul postat, pe pagina sa de socializare, de Daniel Funeriu.

Portofoliul Sylviei Goulard ar trebui să acopere politica industrială, piaţa unică digitală, industria de apărare şi spaţială. Sylvie Goulard a fost suspectată că a fost implicată în angajări fictive, ca eurodeputată din partea partidului de centru Modem în perioada 2009-2017. Urmare a scandalului, în 2017, Sylvie Goulard a demisionat după numai trei luni din funcţia de ministru al apărării în guvernul francez condus de premierul Edouard Philippe.
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus