Stiri de ultima ora

Craiova, mai aproape ca oricând de glorie: Cum arăta echipa când a câştigat ultimul titlu

Craiova, mai aproape ca oricând de glorie: Cum arăta echipa când a câştigat ultimul titlu
Sport
După victoria cu CFR din deplasare, scor 3-2, formaţia din Bănie a ajuns la un singur punct de lider, cu cinci etape înainte de terminarea play-off-ului.

Craiova a câştigat prima ligă, ultima dată la capătul sezonului 1990-1991. Atunci, pe banca oltenilor se afla Sorin Cîrţu, cel care îndeplineşte acum rolul de preşedinte al clubului. 

În acel sezon, oltenii au terminat pe locul 1, cu 50 de puncte, la fel ca Steaua, însă au avut un golaveraj mai bun: 48 la 39. Pe 3 s-a clasat Dinamo cu 43 de puncte. În ultima etapă din acel sezon, în victoria cu Sportul de acasă, scor 3-1, echipa Craiovei a arătat aşa:

Prunea – Mănăilă, Săndoi (Bica 37), Ad. Popescu, Zamfir – Ciurea (Craioveanu 63), Mogoşanu, Olaru, Badea – Pigulea, Agalliu. Antrenori: Sorin Cîrţu (principal) – Nicolae Negrilă, Fane Cioacă (secunzi).

Golurile victoriei care au adus ultimul titlu în Bănie au fost înscrise de Badea (penalty), Săndoi şi Mănăilă. 

Acel titlu câştigat a fost al 4-lea din istoria Craiovei şi ultimul până în ziua de astăzi. Cel mai bun marcator al Universităţii din ediţia de campionat 1990 - 1991 a fost Emil Săndoi cu 13 reuşite. 

Din acel titlu luat în 1991, cele mai bune rezultate ale oltenilor în campionat au fost două clasări pe locul 2, de fiecare dată, după Steaua, în sezoanele 1993-1994 şi 1994-1995.

Nu credeam că vom câştiga cu CFR. Când am venit la Craiova, acum câteva săptămâni, era un vis dacă unul îmi spunea că am putea juca ultimul meci acasă cu titlul pe masă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus