Stiri de ultima ora

Clasamentul ruşinii pentru gimnastica românească: Ce ţări ne-au depăşit la Mondialele de la Stuttgart

Clasamentul ruşinii pentru gimnastica românească: Ce ţări ne-au depăşit la Mondialele de la Stuttgart
Sport
La şase luni după cel mai slab Campionat European din istoria naţionalei feminine a venit şi cel mai slab Campionat Mondial. Şi, drept urmare, pentru a doua oară la rând, echipa tricoloră va lipsi de la Jocurile Olimpice.

Ca să ne dăm seama cât de departe au fost sportivele pregătite de Nicolae Forminte de nivelul rivalelor, e suficient să pomenim cel mai bun rezultat înregistrat la Stuttgart: Denisa Golgotă a fost notată la sărituri cu 14.033, punctaj cu care a ocupat locul 16!

Şi, după cinci subdiviziuni, România era pe locul 8, după Franţa Germania, Belgia, Australia, Ucraina, Coreea de Sud şi Coreea de Nord, depăşind doar Cehia şi Egiptul! Era clar încă de vineri că Golgotă şi colegele ei nu vor avea nicio treabă cu calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, având în vedere că sâmbătă erau programate alte şase subdiviziuni cu echipe extrem de puternice.

Iar a doua zi de concurs a confirmat dezastrul pentru românce: rezultat care a oficializat încă o absenţă de la JO. Doar primele 12 echipe au obţinut biletele pentru Tokyo.

La Europene, alt rezultat dezastruos

Mondialele din Stuttgart au reconfirmat doar „moartea“ gimnasticii româneşti. Colapsul a fost evident, de când s-a ratat calificarea cu echipa feminină la Jocurile Olimpice din 2016. Iar la Campionatele Europene din acest an, la Szczecin, în Polonia, s-a înregistrat alt dezastru istoric: prima ediţie fără vreo medalie cucerită după 31 de Europene la rând în care mereu am avut cel puţin o sportivă pe podium!

titluri olimpice are România în palmares cu echipa feminină de gimnastică, în 1984, 2000 şi 2004.

medalii de aur a cucerit România cu echipa feminină la Campionatele Mondiale dintre care cinci la rând, între 1994 şi 2001, când s-a şi câştigat ultima dată locul 1. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus