Stiri de ultima ora

Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, Gică Hagi, împlinește 55 de ani

Cel mai mare fotbalist român din toate timpurile, Gică Hagi, împlinește 55 de ani
Sport
Să fie bine ca să nu fie rău, ar spune personajul nostru de astăzi! Omul care ar fi meritat statuie de acum vreo treizeci de ani, pentru că, după cum spunea tot el, Cine face bine, lumea te vede.  Este ziua celui mai mare fotbalist român din toate timpurile, Gică Hagi, cel care ne-a învățat că totul e posibil, ai, n-ai mingea, dai la poartă! Îi urăm şi noi La mulţi ani!

Gică Hagi împlinește 55 de ani

Pe Hagi îl știe toată lumea. Și aici chiar vorbim la propriu. E celebru pe toate continentele. E indiscutabil cel mai mare fotbalist român din toate timpurile. Sigur, a fost, pentru că acum nu mai joacă decât cu elevii lui la antrenamente.

A început să joace fotbal la 10 ani, la Farul Constanța. În România i se spune "Regele", iar în Turcia, unde a câștigat nenumărate cupe cu Galatasaray Istanbul, e supranumit "Comandantul". În echipa națională a adunat 125 de selecții și a marcat 35 de goluri. Nu mai socotim pasele decisive.

În divizia A, cum i se spunea atunci primei ligi, a debutat la 17 ani la Farul Constanța. A fost transferat apoi la Sportul Studențesc și, ulterior, la Steaua, cu care a câștigat Supercupa Europei.

Imediat după Revoluție, a plecat la Real Madrid. A mai jucat apoi la Brescia, Barcelona și Galatasaray. În prezent,  este antrenor la FC Viitorul Constanța.

Hagi împlinește astăzi 55 de ani. Îi spunem și noi "La mulți ani!"
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus