Stiri de ultima ora

Ce se va întâmpla cu semifinala în care Naomi Osaka a refuzat să joace

​Lumea tenisului a fost luată prin surprindere atunci când Naomi Osaka a refuzat să intre pe teren în semifinala de la Cincinnati împotriva jucătoarei Elise Mertens (ca semn de protest împotriva rasismului). Până la urma nu s-a mai jucat deloc joi la Flushing Meadows, iar acum jucătoarea niponă a venit cu unele completări.

Astfel, japoneza a decis să joace în semifinalele Western & Southern Open, turneu la care miercuri a refuzat să dispute partida cu Elise Mertens, în semn de proteste faţă de violenţele poliţiei din SUA, informează News.ro.

Ce a spus Naomi Osaka

“După cum ştiţi, m-am retras ieri de la turneu în semn de susţinere faţă de nedreptatea rasială şi violenţa poliţiei. Eram (şi sunt) pregătită să cedez meciul în favoarea adversarei mele. Totuşi, după anunţul meu şi discuţii cu WTA şi USTA, am acceptat solicitarea lor de a juca vineri. S-au oferit să amâne toate meciurile până vineri şi în mintea mea asta atrage mai mult atenţia asupra mişcării. Le mulţumesc WTA şi turneului pentru susţinere”, a precizat Osaka într-un comunicat, potrivit The Guardian., locul 22 WTA şi cap de serie numărul 14, din semifinalele Western&Southern Open, în semn de protest faţă de violenţele poliţiei americane."Înainte de a fi sportivă, sunt o femeie de culoare. Şi ca o femeie de culoare simt că există lucruri mult mai importante care au nevoie de atenţie imediată, decât să se uite cineva la mine jucând tenis. Nu mă aştept să se întâmple ceva drastic cu mine pentru că nu joc, dar, dacă pot începe o discuţie într-un sport alb majoritar, consider că este un pas în direcţia corectă", a scris Osaka pe reţele de socializare."Ca sport, tenisul adoptă o poziţie colectivă împotriva inegalităţii rasiale şi a nedreptăţii sociale, care din nou a fost aruncată în prim-plan în Statele Unite. USTA, ATP Tour şi WTA au decis să recunoască acest moment la timp, oprind meciurile turneului Western&Southern Open de joi, 27 august. Partidele se vor relua vineri, 28 august", au reacţionat organizatorii.Câştigătoarea de la Australian Open şi US Open a făcut acest gest la scurt timp după ce baschetbaliştii echipei Milwaukee Bucks nu s-au prezentat la partida cu numărul 5 din disputa cu Orlando Magic, programată, miercuri, în play-off-ul Conferinţei de Est.Gestul lor este un protest după o acţiune disproporţionată a poliţiei din Wisconsin, statul în care joacă Bucks, în urma căreia un bărbat de culoare de 29 de ani a fost împuşcat de şapte ori în spate în timp ce era neînarmat şi încerca să părăsească scena unei lupte între două femei pe care le despărţise. Jacob Blake va rămâne, probabil, paralizat pe viaţă. Intervenţia poliţiei a fost filmată, gloanţele lovindu-l pe bărbat în spate, în timp ce încerca să se urce în maşina lui, unde, potrivit avocatului acestuia, erau trei dintre copiii săi, băieţi cu vârstele de trei, cinci şi opt ani.Cazul lui Blake vine după cel al lui George Floyd, un alt afro-american, ucis, la 25 mai, la Minneapolis, de un poliţist alb care şi-a ţinut genunchiul pe gâtul victimei aproape nouă minute.
HotNews.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus