Stiri de ultima ora

Ce l-a facut pe Ionut Lupescu sa mearga la Federatia Saudita! Arabii l-au curtat timp de 8 luni de zile: "Am vrut sa fac pe bani putini in Romania"  |

Ce l-a facut pe Ionut Lupescu sa mearga la Federatia Saudita! Arabii l-au curtat timp de 8 luni de zile: Am vrut sa fac pe bani putini in Romania  |
Sport
Ionut Lupescu a fost numit in functia de director tehnic al Federatiei Arabiei Saudite, el semnand un contract pe o durata de trei ani. 

Ionut Lupescu nu a reusit sa ajunga presedinte al Federatiei Romane de Fotbal in 2018, astfel, fostul international s-a intors la munca de la forul continental. In contextul in care Lupescu a acumulat o experienta vasta pe partea tehnica, lucrand pentru UEFA, Federatia Araba a dorit sa dezvolte un plan strategic de aproximativ 10 ani, incepand cu Ionut Lupescu in functia de director tehnic. 

Fostul international spune ca va incepe munca de pe 1 noiembrie, iar in administratia saudita este o echipa foarte tanara. Sauditii au de gand sa investeasca bugete serioase in ideea de a dezvolta fotbalul arab. 

"Trei ani. De la 1 noiembrie ma mut la Riad si incep treaba. E o generatie tanara in administratia saudita, nu mai cunosc pe nimeni din perioada cand am jucat in Arabia Saudita timp de sase luni, la finalul carierei. A trecut ceva vreme de atunci. M-au determinat sa vin acum in primul rand prin vointa extraordinara de a face ceva deseobit, dincolo de bugetele generoase care vor fi puse la dispozitie. Sunt foarte hotarati sa dezvolte fotbalul saudit, iar mie imi va face placere sa-i ajut."

Ionut Lupescu este dezamagit de cum a gestionat Federatia situatia fotbalului din ultima vreme. 

"Cea mai mare tristete se leaga insa de faptul ca FRF a dat dovada de amatorism, fiindca, desi stia ca e in derulare un proiect de sase-sapte ani pentru Europeanul gazduit si de Bucuresti, n-a fost in stare sa creeze cadrul pentru o calificare."
sport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus