Stiri de ultima ora

Cât ar fi costat jucătorii Generației de Aur în 2021 |

Cât ar fi costat jucătorii Generației de Aur în 2021 |
Sport
Sumele de transferuri au explodat în fotbal ul mondial. În 2017, Neymar a stabilit recordul, după ce FC Barcelona l-a cedat la PSG, pentru 222 de milioane de euro. Anul trecut, în presa internațională se vorbea chiar despre o afacere incredibilă, care s-ar putea concretiza în 2021: Mbappe, de la PSG la Juventus, pentru 400 de milioane de euro.

Și în România s-a stabilit record după record în ultimii ani, prin transferurile unor jucători precum Dennis Man, Alexandru Mitriță, Valentin Mihăilă Nicolae Stanciu și Vlad Chiricheș. 

Vânzarea lui Dennis Man în Italia, pentru 11 milioane de euro + 2 milioane de euro bonusuri a reprezentat o puternică lovitură pentru Gigi și Giovanni Becali, în condițiile în care tânărul fotbal ist nu a confirmat la echipa națională de seniori, nici la U21 și nici în cupele europene. Totuși, fostul jucător de la FCSB a ajuns cel mai scump fotbal ist vândut vreodată din campionatul intern. Dar ce sume de transfer ar fi plecat din România marii jucători ai Generației de Aur, în ziua de azi? Site-ul TotallyMoney a transformat cele mai importante sume de transfer ale fotbal iștilor români din anii 90.

Gică Hagi

În 1995, Barcelona l-a cumpărat pe Hagi de la Brescia, pentru 4 milioane de euro, echivalentul a 56 de milioane de euro în ziua de azi.

Steaua București, Real Madrid, Sportul Studențesc, Brescia (Italia), FC Barcelona (Spania) și Galatasaray (Turcia) sunt echipele la care a evoluat fostul căpitan al naționalei, de-a lungul timpului. 

Gică Popescu

Gică Popescu a plecat din România de la FC U Craiova, la PSV Eindhoven, în 1990, pentru 800.000 de euro. La Tottenham a bifat cel mai scump transfer, de 2,9 milioane de euro în 1995, adică 46 de milioane de euro în banii de azi.

De asemenea, în 1996 a ajuns în La Liga, la Barcelona, pentru 2,8 milioane de euro, echivalentul a 30 de milioane de euro în ziua de azi. 

Bogdan Stelea

Bogdan Stelea a prins primul transfer în străinătate de la Dinamo București la Mallorca, în 1992, pentru 300.000 de euro.

De-a lungul carierei, Stelea a mai evoluat la Poli AEK, Standard Liege (Belgia), Rapid București, Samsunspor (Turcia), Salamanca (Spania), Akratitos (Grecia), Oțelul Galați, Unirea Urziceni, FC Brașov. 

Cel mai scump transfer din cariera lui Stelea a fost semnat în 1997, când Steaua București l-a vândut la Salamanca, pentru 900.000 de euro, echivalentul a 5,8 milioane de euro în ziua de azi. 

Ionuț Lupescu

Ionuț Lupescu, a plecat imediat după Revoluție din România, în 1990, de la Dinamo București la Bayer Leverkusen, pentru 800.000 de euro, adică aproximativ 12 de milioane de euro în banii de astăzi. Fostul mijlocaș a mai jucat pentru Monchengladbach (Germania), Bursaspor (Turcia), Al-Sadd (Qatar). Un alt transfer notabil al românului este cel realizat în 1997, de la Leverkusen la Monchengladbach, pentru 650.000 de euro, adică 5,3 milioane de euro. 

Ilie Dumitrescu

Ilie Dumitrescu a plecat din campionatul intern în 1994, de la Steaua București la Tottenham Hotspur (Anglia), pentru 3,7 milioane de euro, adică 59 de milioane de euro în banii de azi. 

De-a lungul timpului, Dumitrescu a mai jucat la FC Olt Scornicești, Sevilla (Spania), West Ham (Anglia), America (Mexic) și Atlante (Mexic).

Florin Răducioiu a plecat din campionatul intern de la Dinamo București la Bari (Italia). 

Românul a evoluat și la Milan, care a plătit 2,5 milioane de euro pentru transfer, echivalentul a 43 de milioane de euro în ziua de azi. 

De-a lungul carierei, Răducioiu a mai evoluat la Verona, Brescia, Espanyol (Spania), West Ham (Anglia), Stuttgart (Germania), Monaco.

Cât ar fi costat jucătorii naționalei României din generația lui Mutu și Chivu

De asemenea, transferurile jucătorilor naționalei de după 2000 ar fi bifat ale sume record în ziua de azi. 

Cristi Chivu, de la Ajax Amsterdam la AS Roma, 2004: 18 milioane de euro, 2021 - 85 de milioane de euro
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus