Stiri de ultima ora

Cât a costat montarea gazonului hibrid pe Arena Naţională. Ce alte modernizări vor mai fi făcute la stadion VIDEO

Cât a costat montarea gazonului hibrid pe Arena Naţională. Ce alte modernizări vor mai fi făcute la stadion VIDEO
Sport
Primăria Capitalei a anunţat, joi, într-un comunicat, stadiul în care se află lucrările de la Arena Naţională, în vederea Campionatului European de fotbal.

Stadionul care va găzdui patru meciuri la turneul final din această vară a fost suspus mai multor lucrări de modernizare, cea mai importantă dintre ele fiind înlocuirea gazonului natural cu unul hibrid. Noua suprafaţă de joc a fost adusă din Italia şi este formată dintr-o combinaţie între gazonul natural şi cel sintetic, costurile de achiziţie, montare şi asigurare a mentenanţei ridicându-se la aproximativ 2,2 milioane de lei, fără TVA.

Cultivarea a urmat un program ecologic care presupune utilizarea de produse biologice, astfel încât să reducă cât mai mult utilizarea pesticidelor chimice. Livrarea gazonului a fost realizată în camioane frigorifice pentru reducerea, pe cat posibil, a condiţiilor de stres după recoltare pe durata transportului pe ruta Milano-Bucureşti.

Facem precizarea că, în vederea organizării Euro 2020, pe lângă schimbarea gazonului, Primăria Capitalei mai realizează, la Arena Naţională, o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului. 
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus