Stiri de ultima ora

Când va reveni Cristina Neagu pe teren? Răspunsul lui Tomas Ryde a entuziasmat-o pe cea mai bună handbalistă a lumii. Noul antrenor principal al CSM Bucureşti a stat 9 ore în şedinţă cu staff-ul tehnic!

Când va reveni Cristina Neagu pe teren? Răspunsul lui Tomas Ryde a entuziasmat-o pe cea mai bună handbalistă a lumii. Noul antrenor principal al CSM Bucureşti a stat 9 ore în şedinţă cu staff-ul tehnic!
Sport
CSM Bucureşti va miza în sezonul următor pe un lot format din 19 jucătoare, dintre care două se vor încadra în noua cerinţă a FR de Handbal – handbaliste under 21. Sigur, marele semn de întrebare este când va reveni Cristina Neagu pe teren.

La prima şedinţă de pregătire pentru noul sezon, Tomas Ryde a avut în vestiar 18 handbaliste. A lipsit Ştefania Jipa, aflată la Campionatul European de tineret din Ungaria. În rest, la prezentarea noului coordonator al secţiei, Vlad Enăchescu, care i-a luat locul lui Nicolae Luca, a fost prezentă inclusiv Cristina Neagu. Interul stânga nu a participat însă şi la antrenament, fiind în continuare în perioada de recuperare după intervenţia chirurgicală suferită chiar la începutul acestui an. Alte jucătoare, precum Dragana Cvijic, Carmen Marin, Elizabeth Omoregie şi Andrea Lekic, au la rândul lor probleme medicale, astfel că ele vor intra treptat în programul de pregătire.

Vorbind despre situaţia Cristinei Neagu, Tomas Ryde a precizat faptul că starul CSM Bucureşti şi al naţionalei României ar urma să revină pe teren în octombrie: „La această întrebare poate răspunde cel mai bine doctorul şi Dragoş (n.r. Luscan), aşteptăm răspunsuri şi în privinţa altor jucătoare, pentru că vreau să implementăm un playbook (n.r. cartea de strategii a echipei). Depinde de cine e pe teren şi cine nu. Normal, după o astfel de accidentare în NBA şi NFL, un jucător intră după 10 luni. Înainte de 10 luni nu ar fi indicat. Aşadar, revenirea Cristinei ar trebui să fie în octombrie”.

Antrenorul echipei CSM Bucureşti a mai spus că va discuta cu Cristina despre momentul în care va reveni pe teren şi chiar dacă handbalista ar vrea să joace şi mai devreme, ar sfătui-o să aibă mare grijă. De altfel, o discuţie pe care Ryde a avut-o cu Neagu a entuziasmat-o pe cea mai bună jucătoare a lumii în 2018, cel puţin după modul cum a relatat-o antrenorul: „Trebuie să aibă grijă, pentru că anul viitor sunt şi Jocurile Olimpice, unde îşi doreşte foarte mult să fie, apoi mai urmează încă o ediţie a  Jocurilor Olimpice, deci mai are cel puţin 5 ani de jucat. <>. Vom vedea, totul trebuie luat pas cu pas. Eu cred că Neagu poate juca încă mult timp, atât pentru club, cât şi pentru echipa naţională”.

Tomas Ryde este şi antrenorul echipei naţionale şi este de părere că Neagu va fi în echipa care va face deplasarea la Kumamoto, la Mondialul din 30 noiembrie – 15 decembrie. ”În octombrie ar fi ziua verde, deci ar avea timp să joace aproape 2 luni până atunci. Nu ştiu însă dacă va fi la un nivel foarte ridicat în numai 2-3 luni, ar avea nevoie de mai mult pentru a reveni foarte sus, ea ne-a obişnuit cu standarde foarte înalte, dar va fi foarte bine pentru echipa naţională să o avem”, ne-a relatat Tomas Ryde.

La prima şedinţă, jucătorele au fost testate din punct de vedere fizic, iar Itana Grbic şi Bianca Marin au fost cel mai sus. „Tigroaicele” au pus mâna şi pe minge, iar Tomas Ryde a ţinut să facă inclusiv individualizare cu Linnea Torstensson.

Înaintea startului, antrenorul din Suedia a mărturisit că a stat de vorbă, sâmbătă, câteva ore cu Vlad Enăchescu, iar duminică şi-a ţinut staff-ul în şedinţă timp de 9 ore (!), timp în care a încercat să regleze absolut toate lucrurile pentru perioada de pregătire şi tot ce va urma, inclusiv tot ce înseamnă o adaptare mai uşoară a jucătoaerelor venite din străinătate.

„Nu trebuie să vorbim foarte mult despre obiective, este clar că vrem să câştigăm tot. Nu avem garanţia că putem câştiga toate turneele, dar avem o echipă foarte bună şi trebuie să funcţionăm ca o echipă. Avem jucătoare fantastice, cu foarte multă experienţă, dar ar scopul este să facem ca lucrurile să meargă împreună. Am vorbit foarte clar, trebuie să avem o comunicare foarte bună. Dacă nu o vom avea, va fi imposibil să câştigăm”, ne-a declarat Tomas Ryde.

Echipa CSM Bucureşti a efectuat luni dimineaţă primul antrenament în Sala Polivalentă, nu înainte ca Iulia Curea, căpitanul echipei, să dea startul de ”luptă”!
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus