Stiri de ultima ora

Bucureştiul se pregăteşte de EURO 2020: Unde poate fi admirată Uniforia, mingea oficială a turneului final

Bucureştiul se pregăteşte de EURO 2020: Unde poate fi admirată Uniforia, mingea oficială a turneului final
Sport
. Iubitorii Campionatului European de Fotbal pot celebra bucuria fotbalului alături de adidas Uniforia, mingea oficială a campionatului, care a fost amplasată în două zone centrale ale oraşului - Centrul Vechi, la intersecţia dintre strada Lipscani cu strada Smârdan şi la Piaţa Unirii, în zona trecerii de pietoni de la intersecţia străzilor Corneliu Coposu cu I.C. Brătianu.

Lansată în 2019, adidas Uniforia marchează cea de-a 60 a aniversare a turnelui şi este numită astfel în spiritul ideii de unitate şi euforie pe care fotbalul le poate oferi. Numele aduce noi valenţe în contextul actual în care spiritul şi nevoia de solidaritate sunt resimţite pe întregul continent.  

Incluzând coordonatele GPS Bucureştiului alături de ale celorlalte oraşe gazdă, designul mingii adidas Uniforia prezintă linii îndrăzneţe, elemente negre îngroşate cu efect de pensulă care “traversează” mingea, simbolizând, astfel, estomparea graniţelor şi trecerea frontierelor, aspect ce reflectă noul format transcontinental al competiţiei. Aceste atingeri de pensulă sunt intercalate de linii în culori puternice şi luminoase, punctând celebrarea diversităţii şi comuniunea diferitelor culturi reunite de turneul european. 

Este un moment singular în care bucureştenii se pot bucura acasă de mingea oficială a Campionatului European de Fotbal. adidas Uniforia intră pe teren, pe Arena Naţională, duminică, 13 iunie, la primul meci UEFA EURO2020 găzduit de Bucureşti.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus