Stiri de ultima ora

BREAKING NEWS. FRF a soluționat plângerea lui Dinamo. Cine joacă finala Cupei României | Romania Libera

BREAKING NEWS. FRF a soluționat plângerea lui Dinamo. Cine joacă finala Cupei României | Romania Libera
Sport
BREAKING NEWS. FRF a soluționat plângerea lui Dinamo. Cine joacă finala Cupei României

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a respins sesizarea celor de la Dinamo privind dreptul de joc al portarului echipei FCSB, Andrei Vlad, în partida tur a semifinalelor Cupei României.

Actualizat: 17.07.2020 - 20:06

Ca urmare a acestei decizii, publicată pe site-ul oficial al FRF, se menţine scorul de pe teren al acelei întâlniri, 3-0 pentru FCSB, formaţie care va disputa astfel finala Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Membrii comisiei nu au judecat însă dreptul de joc al portarului, mai exact dacă el era suspendat sau nu pentru cumul de cartonaşe galbene, ei respingând doar dreptul secretarului general al FRF de a se sesiza în acest caz fără să fie parte în partida din semifinalele Cupei României.

"În temeiul art. 83.10.1 din RD al FRF coroborat cu art. 25 din ROAF rap.la art. 36 C.pr.civ. admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a Secretarului General al FRF invocată din oficiu. Respinge sesizarea Secretarului General al FRF, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă", se arată în soluţia Comisiei de Disciplină publicată pe site-ul FRF.

Clubul Dinamo a contestat într-o adresă remisă Federaţiei Române de Fotbal dreptul de joc al portarului echipei FCSB Andrei Vlad în meciul direct din prima manşă a semifinalelor Cupei României, disputat la 25 iunie şi câştigat de gruparea roş-albastră cu scorul de 3-0. Conform Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), jucătorul Andrei Vlad se afla la momentul respectiv în stare de suspendare după cele două cartonaşe galbene primite în meciurile cu Universitatea Cluj, din optimile Cupei României, şi FC Hermannstadt, din sferturile de finală.

În schimb, pentru aceeaşi situaţie, Regulamentul Disciplinar (RD) prevede că în cazul suspendării nu vor fi luate în calcul cartonaşele galbene primite de un jucător până în faza optimilor de finală. În consecinţă, conform RD, Andrei Vlad nu se afla în stare de suspendare la partida Dinamo - FCSB din prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Neconcordanţa dintre Regulamentului Organizare a Activităţii Fotbalistice şi Regulamentul Disciplinar privind suspendarea pentru două cartonaşe galbene a determinat conducerea clubului Dinamo să solicite câştigarea la masa verde a partidei cu FCSB şi implicit calificarea în finala Cupei României. Ca urmare a contestaţiei FC Dinamo, secretarul general al FRF a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Pe teren, FCSB a câştigat ambele manşe ale semifinalei Cupei României cu Dinamo cu scorul de 3-0, respectiv 1-0.

Finala ediţiei 2019-2020 a Cupei României va avea loc în data de 22 iulie, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, între FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus