Stiri de ultima ora

Bilanţ fabulos: Maratonul Internaţional Bucureşti a anunţat câţi participanţi vor fi la ediţia din acest an

Bilanţ fabulos: Maratonul Internaţional Bucureşti a anunţat câţi participanţi vor fi la ediţia din acest an
Sport
Bucharest RUNNING CLUB anunţă că 3.000 de alergători sunt aşteptaţi să ia startul, în perioada 11-18 octombrie, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.

Dată fiind conjunctura actuală reflectată în restricţionarea numărului de participanţi în cadrul competiţiior fizice, în urma consultării cu autorităţile române şi cu partenerii implicaţi în procesul de organizare, Bucharest RUNNING CLUB a luat decizia ca ediţia de anul acesta a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON să se desfăşoare fizic în data de 11 octombrie, doar pentru alergătorii profesionişti într-un număr limitat (maximum 250 de participanţi). Aceştia vor lua startul la orele 8:00 din Piaţa Constituţiei, urmând ca alergătorii amatori să participe virtual în săptămâna 11-18 octombrie. 

Organizat cu sprijinul MTS şi World Athletics, ediţia din 2020 a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este unul  dintre cele mai importante evenimente sportive pe care Bucureştiul le-a găzduit în ultimii ani. Competiţia este acreditată şi organizată la standarde internaţionale, astfel încât timpul obţinut de sportivi este luat în calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

În ceea ce privește traseul, acesta va fi reprezentat de o buclă de 10,5 km, pe lungimea căreia traficul auto urmează a fi restricţionat. Coordonatele traseului sunt: punct Start: Piaţa Constituţiei; Bd. Libertăţii (în dreptul Pieţei Constituţiei), Piaţa Francofoniei, întoarcere pe Bd Libertăţii, dreapta pe breteaua Parchetului General, Bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, ocolire rond Alba Iulia, Bd. Unirii, Piaţa Unirii, Bd. Ion C. Brătianu, Str. Halelor, Splaiul Independenţei, traversare Pod Hașdeu, Splaiul Unirii, Piaţa Unirii, dreapta pe Bd. Unirii, dreapta pe breteaua Ministerului de Finanţe, stânga pe Bd. Libertăţii, punct sosire Piaţa Constituţiei.

3.000 de alergători sunt aşteptaţi să ia startul la cursele virtuale din cadrul Maratonului Bucureşti care, deşi nu pot fi împreună fizic, doresc să rămână prezenţi în calendarul competiţional, să  continue să susţină cauzele sociale şi de mediu în care cred şi să adauge colecţiei personale şi medalia ediţiei anului 2020.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus