Stiri de ultima ora

Begu, meci colosal, astăzi, la French Open: Irina poate primi o sumă uriaşă pentru calificarea în finală

Begu, meci colosal, astăzi, la French Open: Irina poate primi o sumă uriaşă pentru calificarea în finală
Sport
Irina Begu poate deveni prima româncă învingătoare în proba de dublu de la Roland Garros, după 43 de ani! 

sportiva de 30 de ani are şansa de a repeta performanţa atinsă de Virginia Ruzici, în 1978. Atunci, Ruzici a triumfat, la Paris, în echipă cu Mima Jaušovec. 

Revenind la Begu (74 WTA la simplu, locul 104 WTA la dublu), pentru ea urmează, astăzi, semifinala de la French Open 2021. E pentru prima dată când Irina a atins această fază, în proba de dublu, la Paris. De fapt, Begu mai are o singură semifinală de Grand Slam, la dublu, în toată cariera ei, la Australian Open 2018.

Pentru Begu şi Podoroska, provocarea de astăzi va fi una uriaşă, în condiţiile în care vor întâlni două adversare mai bine clasate, în ierarhia de dublu: Mattek-Sands (16 WTA la dublu) / Swiatek (59 WTA la dublu). 

Prima, o americancă de 36 de ani, e o specialistă a probei de dublu, cu 27 de titluri WTA în palmares. De asemenea, Mattek-Sands are şi cinci trofee de Grand Slam la dublu dintre care două cucerite, la French Open (2015, 2017). 

Iga Swiatek e la a doua semifinală succesivă, la dublu, la Paris. Doar că, anul trecut, s-a oprit în această fază, pe când făcea echipă cu o altă jucătoare din SUA, Nicole Melichar.

Învingătoarea semifinalei Begu / Podoroska - Mattek-Sands / Swiatek va juca finala de duminică (ora 12.30) cu perechea care se va impune în cealaltă semifinală: Linette / Pera - Krejcikova / Siniakova.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus