Stiri de ultima ora

Barcelona, la pământ: De unde au venit cei doi marcatori ai Realului în derby-ul de duminică

Barcelona, la pământ: De unde au venit cei doi marcatori ai Realului în derby-ul de duminică
Sport
Catalanii au făcut o a doua repriză extrem de slabă pe „Santiago Bernabeu“ şi au plătit preţul pentru prestaţia lor dezolantă. Real s-a impus cu 2-0 şi a trecut pe primul loc în La Liga.

*Vinicius (19 ani şi 233 de zile) e cel mai tânăr marcator în El Clasico de la Raul şi Roger încoace. Ultimii doi au înscris într-un derby disputat la 30 noiembrie 1996, la 18 ani fiecare.

*Prin golul de duminică seară, brazilianul Vinicius a pus capăt unei perioade de 7 ore şi 5 minute în care Real Madrid nu înscrisese în poarta Barcelonei! Mai precis, ultimul gol al madrilenilor în poarta rivalei i-a aparţinut lui Lucas Vazquez pe „Camp Nou“ în Cupa Spaniei, în sezonul 2018-2019! Pe „Santiago Bernabeu“, „seceta“ Realului avea o durată şi mai lungă: din august 2017, când a fost Supercupa Spaniei.

*Ambii marcatori ai Realului în derby, Vinicius şi Mariano Diaz, provin de la Real Madrid Castilla, echipa de rezerve a clubului, care evoluează în liga a treia. Ultima dată când doi jucători promovaţi de la formaţia secundă au înscris în derby a fost la 12 decembrie 1990. Atunci, Butragueño şi Santi Aragón au punctat pentru madrileni în Supercupa Spaniei.

*Mariano Diaz a devenit primul fotbalist născut la Barcelona care a înscris în El Clasico pentru Real Madrid în ultimii 71 de ani! Ultimul jucător aflat în această situaţie a fost Macala, cu o „dublă“, la 18 septembrie 1949.

*Mariano Diaz a înscris la 52 de secunde de la intrarea sa pe teren, devenind jucătorul de rezervă cu cel mai rapid gol din istoria El Clasico! Precedentul record era deţinut de Higuain (Real Madrid), care a punctat la 58 de secunde după intrarea sa pe teren într-un derby disputat la 7 mai 2008.

*Thibaut Courtois a devenit primul portar al Realului care şi-a ţinut poarta închisă în două derby-uri la rând în campionat (0-0 şi 2-0) în acelaşi sezon de la Miguel Angel încoace în sezonul 1974-1975 (1-0 şi 0-0).
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus