Stiri de ultima ora

BALONUL DE AUR 2019 merge la Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, doar ultimul loc pe podium

BALONUL DE AUR 2019 merge la Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, doar ultimul loc pe podium
Sport
Fotbalistul argentinian Lionel Messi a cucerit cel de-al şaselea trofeu Balonul de Aur din carieră, care a recompensat cel mai bun jucător al anului, luni seara, în cadrul galei premiilor cu acelaşi nume, organizată de revista France Football la Teatrul Chatelet din Paris.

Lionel Messi a câştigat, luni seară, la Paris, trofeul Balonul de Aur pentru a şasea oară în carieră, devenind singurul fotbalist din istorie care a reuşit acest lucru.

Podiumul Balonului de Aur a fost completat de Virgil Van Dijk, de la Liverpool, clasat pe locul doi, şi Cristiano Ronaldo, de la Juventus, clasat al treilea.

Messi a primit trofeul de la câştigătorul de anul trecut, Luka Modrici. Messi, care a fost laureat anul acesta şi al premiului FIFA The Best, decernat de federaţia internaţională în urmă cu câteva săptămâni, a fost cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri), performanţă care i-a adus Gheata de Aur. Leo Messi s-a oprit în semifinalele Ligii Campionilor cu Barca în sezonul trecut şi miercurea trecută a ajuns la 700 de partide disputate în tricoul blaugrana al clubului catalan.Liverpool a avut nu mai puţin de patru reprezentanţi în top 10, ceilalţi doi fiind egipteanul Mohamed Salah (locul cinci) şi portarul brazilian Alisson Becker (7).Messi a fost ales de un juriu compus din jurnalişti de specialitate din toate ţările, fiecare oferind un clasament cu cinci jucători dintr-o listă de 30 de propuneri făcute de France Football.Clasament final:1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona)2. Virgil van Dijk (Olanda/Liverpool)3. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus Torino)4. Sadio Mane (Senegal/Liverpool)5. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)6. Kylian Mbappe (Franţa/PSG)7. Alisson Becker (Brazilia/Liverpool)8. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)9. Bernardo Silva (Portugalia/Manchester City)10. Riyad Mahrez (Algeria/Manchester City)
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus