Stiri de ultima ora

Australia, tărâmul groazei: Un jucător ţinut în izolare a povestit ce trăieşte la Melbourne

Australia, tărâmul groazei: Un jucător ţinut în izolare a povestit ce trăieşte la Melbourne
Sport
Cu 72 de jucători plasaţi într-o carantină totală pentru 14 zile, atmosfera se apropie de cote explozive la Melbourne, cu trei săptămâni înainte de startul Australian Open 2021.

Cine a crezut că acest coşmar numit COVID-19 se va încheia, ca prin magie, odată cu trecerea anului 2020, ar trebui să facă o vizită la Melbourne, pentru a vedea ce trăiesc cei 1.200 de oameni care vor fi implicaţi în primul Grand Slam al anului.

Aici, carantina e la ordinea zilei! Doar durata diferă: de la 19 ore pe zi pentru cei norocoşi, la 24 din 24 pentru grupul ghinioniştilor care au aterizat în Australia la bordul unor avioane în care, ulterior, au fost găsite persoane infectate cu noul coronavirus. Şi mai există o a treia categorie, cea a privilegiaţilor aflaţi la Adelaide, aici se numără şi Simona Halep, care au fost cazaţi într-un hotel luxos, cu tot felul de facilităţi, precum sală de fitness şi piscină interioară la dispoziţie.

Având în vedere acest tablou sumbru, e lesne de înţeles de ce nervii sunt întinşi la maximum în Australia. Iar spaniolul Roberto Bautisa Agut (13 ATP), sfertfinalist la Australian Open 2019, a oferit un interviu exploziv, din izolare, pentru israelienii de la Sport 5. 

„Carantina în care am fost plasaţi aici e comparabilă cu viaţa dintr-o închisoare. Singura diferenţă e că avem conexiune la internet aici. Oamenii care au venit cu aceste reguli n-au nicio idee despre tenis, despre terenuri de antrenament. E un dezastru total ce se întâmplă. Şi, din păcate, Federaţia Australiană de Tenis n-are niciun control asupra situaţiei. Totul e decis de Guvernul australian“, a spus spaniolul de 32 de ani. 

Acesta şi-a descris apoi condiţiile din izolare. „Fac nişte exerciţii în cameră, dar nu e acelaşi lucru cu ce faci pe terenul de antrenament sau în sala de fitness. Sunt înghesuit aici şi nu-mi pot imagina să trăiesc aşa, în următoarele două săptămâni. E foarte, foarte dificil. Şi trebuie să pun un accent mare pe pregătire mentală, ca să rezist aşa“, a adăugat Bautista Agut.

de teste au fost efectuate pentru Australian Open 2021, începând de sâmbătă. Deocamdată, au existat doar nouă rezultate pozitive.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus