Stiri de ultima ora

ASTRA - FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Primul derby al Ligii 1 se joacă de la ora 21.00. Cum arată echipele

ASTRA - FCSB LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Primul derby al Ligii 1 se joacă de la ora 21.00. Cum arată echipele
Sport
Petrea susține că aceste cazuri de coronavirus nu pot duce la suspendarea meciurilor, dar nici la penalizarea echipelor și susține ideea că fotbalul trebuie jucat doar pe teren.

”Meciurile ar trebui câștigate pe teren. Nu este ok să se desemneze o câștigătoare la masa verede. E bine să se urmeze protocolul UEFA și fiecare echipă să aibă posibilitatea de a juca pe teren”, a mai spus Petrea.

Astra: 1. Lazar - 20. Bruno, 4. Graovac, 23. Al. Dandea, 3. Radunovici - 5. Merloi, 95. R. Moise, 21. Crepulja, 77. Stahl - 50. Budescu, 7. AlibecAntrenor: Bogdan Andone

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 17. I. Cristea, 4. Miron, 3. Panțâru - 27. Olaru, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Man, 9. Sg. Buș, 7. Fl. ComanAntrenor: Toni Petrea

Arbitru: Marian Barbu (Făgăraș)Asistenți: Daniel Mitruți (Craiova) și George Neacșu (Câmpulung Muscel)

Denis Alibec este aproape de despărțirea de Astra - meciul cu FCSB, fosta sa echipă și una din victimele sale preferate, ar putea fi ultimul în tricoul grupării din Giurgiu.

Atacantul este dorit de Dan Petrescu la CFR Cluj, însă președintele Astrei, Dani Coman, a avut o replică amuzantă când a auzit de transferul lui Alibec la campioana României.

„Dacă ai oferta de 900 de mii de euro de la CFR, arată-mi-o și mie! Oricum, nu mi-aș dori să ne fie adversar la CFR, dar mulți care au plecat s-au întors înapoi la Astra.

Și pe el îl așteptăm să-și încheie cariera la Astra, este un tip care nu a păcălit fotbalul," a dezvăluit Dani Coman.

"Denis are două oferte, de la Gaziantep și Samsunspor. Ioan Niculae va discuta cu el după meciul cu FCSB, să vedem ce vrea și Denis. Poate să vină și Real Madrid, dacă nu vrea Denis, nu se face, noi îl lăsăm unde îi va fi bine lui, ne-a ajutat extrem de mult.

Are avantaj dacă ar merge la Gaziantep, îl cunoaște pe Șumudică, pe jucători, e Maxim, e Toșca, e Junior Morais care are pașaport românesc, s-ar adapta mai bine.

Salariul de la Samsun e mai bun decât la Gaziantep, dar sfatul meu a fost să meargă acolo unde îl cunoaște lumea," a precizat Dani Coman la emisiunea Fotbal Club.

Astra - FCSB, meciul care nu s-a mai jucat din sezonul trecut, capul de afiș al primei runde, are două capete de afiș. Primul este legat de Denis Alibec (29 de ani), care se află foarte aproape de o despărțire de giurgiuveni. 

De asemenea, toată lumea așteaptă să vadă cum se va prezenta FCSB la primul meci oficial din noul sezon, în era Petrea-Neubert.

”Faptul că avem aceste probleme cu cazurile de COVID ne-au dat peste cap. Ne-au ținut pe loc, dar nu suntem singurii cu astfel de probleme. Trebuie să ne adaptăm.

Am avut o perioadă de pregătire extrem de scurtă, care s-a mai și diminuat după apariția cazurilor. Însă, în mare parte, ne-am atins obiectivul de pregătire, în condițiile date”, a spus Petrea, la conferința de presă, de dinaintea meciului de sâmbătă.

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat noul protocol care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19. Principalele modificări au fost operate la capitolul „Proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19”.

Actualizarea documentului vine ca urmare a modificării şi completării ordinului comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii, potrivit unui comunicat al Federaţiei Române de Fotbal.

Noul protocol pentru desfăşurarea competiţiilor a putut fi aprobat doar după publicarea în Monitorul Oficial a ordinelor comune ale celor două ministere.

Principalele modificări au fost operate la capitolul „Proceduri în cazul depistării unui caz suspect de COVID-19”. Astfel, persoanele al căror test este pozitiv se internează pentru 48 de ore pentru evaluarea stării de sănătate şi vor fi retestate în ziua 7 de la primul rezultat pozitiv. În cazul în care rezultatul retestării este negativ, iar persoanele nu au prezentat simptome, acestea îşi pot relua activitatea, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale.

Persoanele al căror test este negativ şi care nu au fost identificate drept contacţi în urma anchetei epidemiologice îşi continuă activitatea sportivă.

Contacţii persoanelor pozitive, stabiliţi în urma anchetei epidemiologice, vor face un nou test RT-PCR. În cazul în care noul test este negativ, aceştia îşi vor relua activitatea sportivă, inclusiv în ceea ce priveşte participarea la competiţii oficiale. În cazul în care testul este pozitiv, vor urma procedurile stabilite prin normele sanitare în vigoare.

Dacă persoanele identificate drept contacţi nu pot face imediat testul RT-PCR, aceştia vor intra în izolare până la momentul unei noi testări.

Potrivit FRF, pentru jucătorii cluburilor sau componenţii loturilor care participă în competiţii internaţionale şi care sunt testaţi mai des, în cazul apariţiei unui caz pozitiv în zilele 3 şi 2 înaintea jocurilor, respectiva persoană va fi izolată, iar echipa va juca sau, după caz, va face deplasarea pentru joc pe baza testului negativ al celorlalţi componenţi.

„Conform principiilor de desfăşurare a competiţiilor în contextul pandemiei, protocolul prevede ca o echipă care nu poate disputa un meci din cauza îmbolnăvirilor şi va pierde cu 3-0 să nu mai fie sancţionată şi financiar”, se arată în comunicatul FRF.

S-au întâlnit de 21 de ori pe terenul Astrei în Liga 1 (12 victorii Astra, 4 remize şi 5 victorii FCSB):

05.12.1998 Steaua (Ienei) - Astra (G. Stan) 1-0 (Trică 27)06.06.1999 Astra (Sinescu) - Steaua (Ienei) 1-1 (Rohat 86 / M. Szekely 72)24.09.1999 Steaua (Ienei) - Astra (Simionaş) 4-1 (Roşu 9, 54, Ciocoiu 74, Dănciulescu 76 / Ciorea 27 penalty).

Cea mai categorică victorie a Stelei în faţa Astrei05.04.2000 Astra (C. Ştefănescu) - Steaua (Piţurcă) 1-0 (Pogăcean 41)

Prima victorie a Astrei în faţa Stelei14.10.2000 Steaua (Piţurcă) - Astra (I. Marin) 1-3 (Cl. Răducanu 21 / Ilyeș 27, L. Dobre 61, Petroiesc 65)

Prima victorie a Astrei pe terenul Stelei06.05.2001 Astra (I. Marin) - Steaua (Piţurcă) 3-0 (Mihalache 30, 43 pen., Crăciun 58). Steaua a ieşit campioană în acel sezon deşi a pierdut 6 puncte în faţa Astrei. Astra a fost singura echipă care a câştigat ambele meciuri în faţa Stelei în acel campionat.
www.rtv.net

Articole similare :
comments powered by Disqus