Stiri de ultima ora

Ana-Maria Popescu, al 60-lea sportiv roman calificat la JO de la Tokyo Lista COMPLETA a celor care merg sa se lupte pentru medalii |

Ana-Maria Popescu, al 60-lea sportiv roman calificat la JO de la Tokyo Lista COMPLETA a celor care merg sa se lupte pentru medalii |
Sport
Ana-Maria a obtinut biletul pentru Tokyo dupa ce a terminat pe primul loc in ierarhia mondiala a probei de spada, precizeaza Federatia de Scrima.

In weekend, Ana-Maria Popescu a evoluat la Cupa Mondiala de la Kazan, unde s-a clasat pe locul al 33-lea.

Ana-Maria Popesci va participa astfel la a cincea editie a Jocurilor Olimpice din cariera, ea castigand argint la Beijing in 2008, la individual si aurul la Rio in 2016, cu echipa. A mai participat la editiile de la Atena 2004 si Londra 2012.

Imediat ce m-am trezit din visare dupa JO Rio 2016, m-am intors hotarata in sala de antrenament... de parca Tokyo 2020 se intampla ieri. Asa o graba aveam. Acum n-am nici cea mai vaga idee cum au zburat anii, stiu doar ca finalul verii lui 2019 am realizat ca mai am uite atat si dau buzna Jocurile peste mine... eu fiind prima sub linie in privinta calificarii. Si iata-ma cu fix o luna inainte de inceperea sezonului, cu o pana de toata frumusetea la genunchiul drept, tragand din greu in sala de recuperare si sperand sa-l conving pe avariat sa colaboreze in continuare (ceea ce am si reusit pentru o buna bucata de vreme).

Tot in perioada aceea am aflat, pentru ca in graba mea spre calificare ma furase peisajul si nu tinusem cont de astfel de detalii, si ca ma luptam din greu ca sa ajung pentru a 5 a oara la Jocurile Olimpice. Ei... treaba asta mi s-a parut inca si mai interesanta! N-as fi crezut, n-as fi sperat, dar iata ca eram deja pe drum si cale de intors nici ca mi-as fi dorit sa gasesc.

Ii multumesc Ralucai Moga pentru ca fara sa stie in acea zi, in acel moment, mi-a servit pe tava un strop de motivatie care sa-mi tina entuziasmul sus cand drumul avea sa se ingreuneze. Cu toate durerile si limitarile, am avut un inceput de sezon exceptional care mi-a adus suficiente puncte pentru a-mi asigura un loc in zborul catre marele vis.
sport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus