Stiri de ultima ora

Alergarea montană din Carpaţi, transformată într-un film documentar: La Cota 10.000 VIDEO

Alergarea montană din Carpaţi, transformată într-un film documentar: La Cota 10.000 VIDEO
Sport
În timpul pandemiei, a devenit din ce în ce mai clar că sportul trebuie să fie o parte importantă din vieţile noastre, iar o producţie românească de film pune în prim plan importanţa mişcării în aer liber.

La Cota 10.000 este titlul unui film documentar realizat de o echipă românească în Munţii Carpaţi, care are ca subiect principal alergarea montană, un sport care este din ce în ce mai popular în România.

Filmul, care are o durată de 44 minute, urmăreşte povestea unor alergători montani care cuceresc cele mai importante vârfuri din munţii Retezat (vf. Peleaga), Făgăraş (vf. Moldoveanu), Bucegi (vd. Omu), Ciucaş (vf. Ciucaş) şi Ceahlău (vf. Toaca). Numele filmului vine de la diferenţa pozitivă de nivel acumulată în această expediţie, adică 10.000 metri, acumulată în 6 zile.

În centrul poveştii sunt alergători amatori, dar şi Denisa Dragomir, medaliată la Campionatele Mondiale de Alergare Montană. Împreună, echipa trece prin momente dificile, însă locurile în care reuşesc să ajungă reprezintă atât o realizare sportivă, cât şi o expunere deosebită a peisajelor de nedescris din România.

Premiera filmului documentar a avut loc în noiembrie 2020 la Transylvania Mountain Festival, acolo unde a fost premiat cu titlul Special Distinction Romanian Film 2020. În prezent, producţia este înscrisă şi la alte festivaluri naţionale şi internaţionale, iar publicarea pe o platformă publică de streaming va fi făcută după jurizările festivalurilor.

Trailerul producţiei foarte fi văzut aici: 

În curând, se va lansa şi o carte dedicată proiectului, realizată de fotograful Adrian Crapciu.

La Cota 10.000 este un film documentar 321sport #RunningCulture, The Sports Architects & Workhorse. O producţie The Sports Architects & Workhorse.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus