Stiri de ultima ora

AFAN reclamă FRF la FIFA: "E abuziv ce au făcut, mergem la TAS"

AFAN reclamă FRF la FIFA: E abuziv ce au făcut, mergem la TAS
Sport
Comitetul executiv al FRF a aprobat în şedinţa de pe 11 iulie 2014 modificarea unor articole din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, articole care, în noua formă, sunt în contradicţie, conform conducerii Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, cu Articolele 16 şi 17 din Regulamentul FIFA. Despre ce este vorba? Conform noului Articol 18 din RSTJF, punctul 8, contractul unui fotbalist poate fi reziliat unilateral dacă se specifică acest lucru în contractul iniţial. Explică Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, singurul membru al Comitetului Executiv care a votat împotriva acestui articol în şedinţa de pe 11 iulie: “FIFA a introdus special un articol în Regulament prin care este interzisă rezilierea unilaterală a contractelor în timpul sezonului tocmai pentru că s-au întâmplat o mulţime de nenorociri în campionatele ţărilor din Est. Votând un astfel de articol, FRF este în contradicţie gravă cu Regulamentul FIFA. Noi am făcut o adresă la FIFA, am prezentat ce s-a întâmplat în Comitetul Executiv din 11 iulie şi aşteptăm un răspuns al lor”.

AFAN a strâns în aceste zile şi semnături de la fotbaliştii cluburilor din Liga I şi va strânge în zilele următoare semnături ale jucătorilor din Liga a doua pentru anularea acestor modificări de Regulament considerate abuzive. “Vom cere în Comitetul Executiv de pe 12 august să se revină la Regulamentul iniţial şi să fie interzisă desfacerea unilaterală a contractelor. Dacă nu se rezolvă, pe 13 august mergem la TAS cu toată documentaţia. Cu actualul Regulament, majoritatea jucătorilor vor fi obligaţi de cluburi să semneze contracte cu clauze de reziliere unilaterală, pentru că sunt puţini fotbalişti cu personalitate care vor refuza să semneze aşa ceva”, mai spune Hulubei.

AFAN şi mulţi dintre jucătorii din Liga I cred că FRF a modificat Regulamentul la presiunea cluburilor şi a patronilor de club, care îl au ca susţinător în noua organigramă a Federaţiei pe Gheorghe Chivorchian, un apropiat, prieten sau chiar în legături de rudenie cu fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, sau cu foşti şi actuali patroni de club.

Protest în faţa sediului FRF

Sorin Răducanu, fostul fotbalist al Sportului Studenţesc şi al lui Dinamo din anii 90 şi candidat la preşedinţia FRF la alegerile din martie, a făcut cerere la Primăria Capitalei pentru un protest ce avea loc la sediul FRF chiar pe 12 august, ziua următorului Comitet Executiv, în care se va lua din nou în discuţie modificarea de Regulament mai sus amintită. “Nu este normal ce s-a întâmplat. Trebuie să facem ceva pentru fotbalişti. Noul Regulament votat în Comitetul executiv e abuziv”. Răducanu va afla pe 25 iulie dacă acţiunea de protest va fi aprobată sau nu.

"Federaţia Română de Fotbal este condusă în acest moment de Dumitru Dragomir. El a şi spus când a părăsit Liga că va reveni în fotbalul românesc într-o funcşie mai importantă decât cea de preşedinte al LPF", Sorin Răducanu
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus