Stiri de ultima ora

22 de luni suspendare pentru o jucătoare cu titlu de Mare Şlem câştigat în ultimii patru ani

22 de luni suspendare pentru o jucătoare cu titlu de Mare Şlem câştigat în ultimii patru ani
Sport
Jucătoarea de tenis americană Abigail Spears a primit o suspendare de 22 de luni, după ce a fost testată pozitiv cu substanţe dopante la US Open 2020.

Sportiva în vârstă de 38 de ani, o specialistă a probei de dublu - cu 21 de trofee în palmares, a fost testată de WADA în timpul ultimului turneu de Mare Şlem al sezonului trecut, în proba sa de urină fiind depistate urme de testosteron şi prasterone. Americanca a explicat că, după ce a întâmpinat mai multe dificultăţi de-a lungul sezonului 2019, medicii i-au descoperit o deficienţă de vitamine, recomandându-i o serie de suplimente alimentare. Spears a punctat, imediat, că va colabora cu forurile mondiale, considerându-se vinovată doar pentru că a avut încredere în medic şi nu a verificat singură lista de substanţe interzise, scrie Tennis World USA.

Abigail Spears a câştigat cel mai important titlu al carierei sale la Australian Open 2017, în proba de dublu mixt. Suspendată provizoriu încă de pe 7 noiembrie 2019, Abigail Spears a primit o suspendare care se calculează retroactiv şi care va expira pe 6 septembrie 2021.

În acest moment, Robert Farah, liderul clasamentului mondial în proba de dublu la începutul acestui an, este şi el suspendat provizoriu, după ce a fost depistat pozitiv cu un steroid, în timpul unui turneu din Columbia, la final de 2019. Cel mai important caz de dopaj din ultimii ani în tenis a avut-o în prim-plan pe Maria Şarapova, rusoaica fiind suspendată iniţial în cazul Meldonium pentru 24 de luni, pedeapsa ei fiind ulterior redusă la 15 luni.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus