Stiri de ultima ora

20 de milioane ca şi asigurate, Chiricheş şi Bourceanu blocaţi, nume noi aşteptate în Ghencea. Consecinţele verdictului UEFA

20 de milioane ca şi asigurate, Chiricheş şi Bourceanu blocaţi, nume noi aşteptate în Ghencea. Consecinţele verdictului UEFA
Sport
Home » Fotbal Intern » Liga 1 » 20 de milioane ca şi asigurate, Chiricheş şi Bourceanu blocaţi, nume noi aşteptate în Ghencea. Consecinţele...

20 de milioane ca şi asigurate, Chiricheş şi Bourceanu blocaţi, nume noi aşteptate în Ghencea. Consecinţele verdictului UEFA

Steaua a primit vestea cea mare din partea UEFA. Reghecampf şi compania se pot pregăti de acum în linişte pentru preliminariile Ligii. Verdictul forului european va avea câteva consecinţe pe termen scurt în Ghencea.

1. Steaua îşi asigură liniştea financiară

Un eventual verdict negativ din partea UEFA ar fi trimis Steaua într-o situaţie fără precedent. Cu Gigi Becali aflat în închisioare şi fără resursele financiare asigurate de acesta, Steaua ar fi fost obligată să renunţe la o mare parte dintre jucătorii exponenţiali. Chiricheş, Bourceanu sau Tătăruşanu ar fi avut drum liber spre alte destinaţii, pentru a asigura resursele supravieţuirii echipei.

Prin participarea în preliminariile Ligii, Steaua se poate baza pe banii de la UEFA. Cum steliştii sunt cap de serie în toate tururile dinaintea grupelor, parcursul echipei poate fi unul lejer. Calificarea în grupe poate asigura Stelei cel puţin 20 de milioane de euro, dar suma poate creşte în funcţie de rezultatele din grupe, dar şi de eventuala calificare în primăvară, care ar urca "venitul" până la 30 de milioane de euro.

2. Plecările blocate

După transferul lui Rusescu la Sevilla, Steaua se pregătea să se despartă şi de alţi jucători exponenţiali în cazul unui verdict negativ. Mai mult de atât, eliminarea din Europa ar fi dus şi la scăderea cotelor steliştilor. Astfel, Chiricheş, Bourceanu sau Tătăruşanu ar fi avut "verde" la transferuri, dar pe bani mult mai puţini faţă de cota pieţei.

Cum Steaua se pregăteşte acum pentru un nou sezon în Europa, e greu de crezut că steliştii vor mai fi lăsaţi să plece, cel puţin nu pe sume sub cota jucătorilor.

3. Vin şi întăririle

Eliminată sau nu din Europa, Steaua ar fi avut oricum nevoie de întăriri pentru noul sezon. Mihai Stoica a declarat înaintea verdictului că vor veni doi atacanţi, indiferent de decizia UEFA. Cum cei din Ghencea au acum parte de linişte, este de aşteptat ca oficialii echipei să cântărească de două ori eventualele transferuri.

"Steaua avea nevoie de atacanţi şi până să plece Rusescu. Acum avem nevoie de doi atacanţi, care vor veni în zilele viitoare. Nu discutăm despre nume, decât atunci când sunt parafate. Nu luăm fotbalişti care au făcut duşuri pe la echipe mai mari sau medii, vrem jucători cu motivaţie, care să nu aibă nevoie de ajutor suplimentar din partea noastră", a spus Mihai Stoica înaintea decizie.

4. Steaua redevine favorită în lupta pentru titlu

Prin verdictul UEFA, Steaua redevine favorită şi în lupta pe plan intern. Este de aşteptat ca un eventual parcurs bun în cupele europene să atragă un sezon excelent şi în Liga 1, acolo unde Steaua a fost la înalţime în anul trecut.

"Decizia a venit pe data de 25. 25 va fi noua noastră obsesie. Este ziua patronului şi va fi şi numărul de titluri la finalul sezonului", a spus Mihai Stoica
www.prosport.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus