Stiri de ultima ora

„Vinerea Verde” a început. Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană: „Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice” (VIDEO) |

„Vinerea Verde” a început. Tanczos Barna, ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană: „Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice” (VIDEO) |
Politic
Ministerul Mediului a lansat oficial „ Vinerea Verde ”, inițiativa mentiă să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Aflat la stația de metrou Piața Romană pentru a se deplasa spre serviciu, ministrul Tanczos Barna a declarat că această campanie este „o invitație” către toți angajații din instituțiile publice, pe care i-a îndemnat să utilizeze cât mai des mijloacele de transport în comun, mersul pe jos, trotineta, bicicleta, mașinile electrice sau serviciile de car-sharing, și a subliniat că „doar din aceste schimbări de mentalitate putem să reducem impactul asupra mediului în marile orașe”.

„ Vinerea Verde ”. Ce a declarat Tanczos Barna , ministrul Mediului, la stația de metrou Piața Romană

„Este o invitație către toți angajații din instituțiile publice să încerce cât mai des mijloacele de transport în comun, să încerce mersul cu bicicleta, pe jos, cu trotineta sau car-sharingul, sau mașinile electrice dacă au. Pentru că doar din aceste schimbări de mentalitate putem să reducem impactul asupra mediului în marile orașe”, a declarat ministrul Tanczos Barna , vineri, la stația de metrou Piața Romană.

Întrebat dacă i se pare că metroul s-a schimbat în ultimii ani, Tanczos Barna a declarat: „Sincer, cred că este la fel. Cel puțin Piața Romană arată la fel, nu văd nicio schimbare”.

Întrebat dacă restul angajaților din Ministerul Mediului îi vor urma exemplul astăzi, Tanczos Barna a afirmat: „Da, am văzut că în Agenția pentru Protecția Mediului, în Garda de Mediu, în instituțiile subordonate ministerului a fost mare forfotă ieri și alaltăieri. S-au organizat, vor veni foarte mulți angajați pe jos sau cu bicicleta, sau cu mijlocul de transport în comun. Sunt foarte mulți primari care au aderat la această mișcare deja, primarul din Brașov, primarul din Tulcea, și ei dau un exemplu în instituțiile conduse de dânșii prin mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport alternative”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus