Stiri de ultima ora

Video Președinții celor două camere, aleși în ședințe maraton

Video Președinții celor două camere, aleși în ședințe maraton
Politic
Noii parlamentari şi-au început mandatele cu şedinţe care se prelungesc până la ore târzii în noapte. Prin votul dat luni seara, aleşii au marcat şi o premieră: Senatul are o femeie preşedinte - Anca Dragu, de la USR-PLUS.Ludovic Orban este noul şef al Camerei Deputaţilor. S-au împărţit şi comisiile parlamentare. La Senat, de exemplu, Diana Şoşoacă de la AUR a devenit şefa comisiei de cercetare a abuzurilor.

Președinții celor două camere, aleși în ședințe maraton

Șefii celor două camere ale parlamentului au fost aleși târziu după miezul nopții și după discuții aprinse și acuzații. La Camera Deputaților, deputatul Aur Lucian Feodorov, care a condus ședința ca decan de vârstă, a închis dezbaterile imediat după validarea mandatelor, pe motiv de oboseală.

Reprezentanții AUR au acuzat PNL și PSD că s-au înțeles ca să aleagă conducerea camerei și au părăsit sala.

Plenul și-a continuat procedurile cu alt președinte, desemnat în ordinea vârstei. Iar Ludovic Orban a fost ales președinte după ora 2.00.

La Senat lucrurile au mers mai repede, iar Anca Dragu, reprezentantul USR PLUS, este noul președinte. Și prima femeie care ocupă această funcție.

Partidele din parlament și-au împărțit și șefiile comisiilor permanente. După ce PSD a amenințat că va bloca reunirea noului Parlament, social democrații au primit conducerea mai multor comisii importante.

Liderii AUR sunt nemulțumiți de modul în care s-a făcut împărțirea. La Senat, Alianței pentru Unirea Românilor i-au revenit comisiile pentru diaspora și abuzuri, iar la Camera Deputaților, cele de constituționalitate și egalitate de șanse.

Și Birourile permanente au fost votate. Iar Alexandru Rafila este unul dintre cei patru vicepreședinți ai Camerei Deputaților. Parlamentul rezultat în urma alegerilor din 6 decembrie a fost legal constituit luni seara.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus