Stiri de ultima ora

VIDEO Nicușor Dan mai are de așteptat cel puțin o săptămână pentru preluarea mandatului | Romania Libera

VIDEO Nicușor Dan mai are de așteptat cel puțin o săptămână pentru preluarea mandatului | Romania Libera
Politic
Primarul general ales, Nicuşor Dan, a declarat joi că preluarea mandatului său va mai fi întârziată cel puţin o săptămână, din cauza a 52 de contestaţii depuse de către consilieri PSD şi "apropiaţi" ai formaţiunii.

Actualizat: 22.10.2020 - 11:38

"Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotărârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. 52 de cereri de apel care vor fi discutate luni de Curtea de Apel Bucureşti", a spus el.

Nicuşor Dan a menţionat că în cererile de apel sunt invocate "motive ridicole", inclusiv frauda electorală, şi că acestea preiau pasaje "copy paste" chiar și greşelile de ortografie.

"Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin - acum la patru săptămâni de la alegeri - decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti", a arătat primarul general ales.

Despre viitoarea strategie cu privire la stoparea răspândirii COVID-19 în București, Nicușor Dan a spus că este important să se facă testări acolo unde există suspiciuni că s-ar răspândi virusul. El a menționat că activitatea de prevenție este foarte importantă în sensul că trebuie intervenit și „rupte lanțurile de transmitere”.    
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus