Stiri de ultima ora

Video Listele pentru parlamentare

Video Listele pentru parlamentare
Politic
Specialiști, miniștri actuali și foști, rude de politicieni, dar și persoane certate cu legea se află pe listele eligibile de candidați pentru alegerile parlamentare. PSD încearcă o rebranduire politică cu oameni dinafară partidului și trece pe linie moartă artizani ai demersurilor controversate din era Dragnea, iar liberalii mizează pe actuala garnitură guvernamentală. În USR PLUS mai sunt tensiuni provocate de lupta pe un loc sigur în viitorul legislativ.

La PSD, artizanii modificării legilor justiție, Florin Iordache, Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea au fost trași pe linie moartă. La fel și fostul premier Viorica Dăncilă și foștii miniștri Carmen Dan, Ecaterina Andronescu și Eugen Teodorovici.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu aduce specialiști, mai ales din domeniul sănătății, de la rectorul Universității de Medicină din Târgu Mureș, Leonard Azamfirei, până la Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel. Pe liste se regăsesc și nume controversate, precum Laura Vicol, avocata Alinei Bica, dar și fosta judecătoare de la Curtea Constituțională Simona Maya Teodoroiu. Sunt și lideri de filiale, precum Vasile Gliga, care încearcă să-și aducă fiica în Parlament, după ce în actuala legislatura și-a adus ginerele.

În USR PLUS mai sunt scandaluri interne. Liderul Dan Barna e cap de listă la Sibiu pentru Camera Deputaților iar actuali parlamentari, care inițial nu mai aveau un loc eligibil, au ajuns la alte județe. Deputatul Emanuel Ungureanu s-a transferat de la Cluj la Buzău, Vlad Alexandrescu și Florina Presadă revin pe locuri eligibile la București iar alți aleși, precum Vlad Teohari și Mihai Goțiu, nu se mai regăsesc printre cei cu șanse la un nou mandat de parlamentar.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus