Stiri de ultima ora

Video Guvernul analizează dacă restaurantele pot fi redeschise în condiții de siguranță

Video Guvernul analizează dacă restaurantele pot fi redeschise în condiții de siguranță
Politic
Restaurantele s-ar putea redeschide, dacă specialiștii vor decide că evoluția cazurilor noi de COVID permite acest lucru. Guvernul este presat de patroni să ia o decizie dar şi de vremea care nu va mai permite funcționarea teraselor. Cu nici o săptămâna în urmă, președintele Klaus Iohannis spunea că nu se vor lua noi măsuri de relaxare dacă nu apare o scădere consistentă și stabilă a numărului de infectări cu COVID-19.

Guvernul analizează dacă restaurantele pot fi redeschise în condiții de siguranță

Premierul Ludovic Orban spune că a cerut comitetului de suport tehnico-științific pentru gestionarea pandemiei să analizeze posibilitatea reluării activităților în spații închise. Este vorba în primul rând de restaurante, în condițiile în care sectorul HORECA este cel mai afectat de restricțiile sanitare de până acum.

Reprezentanții industriei HORECA consideră că redeschiderea restaurantelor din spații închise este o decizie normală, care a fost luată până acum în toată Europa. Ei susțin că o săptămâna ar fi suficientă pentru ca operatorii din industrie să pregătească măsurile de protecție și restaurantele ar putea funcționa chiar de pe 31 august.

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis spunea însă că în condițiile în care numărul de infectări zilnice se menține la cote alarmante, e puțin probabil ca resturantele să fie deschise prea curând.

Deschiderea restaurantelor era prevăzută inițial pentru 15 iulie, dar din cauza că numărul cazurilor a explodat, măsură a fost amânată.

Și terasele în aer liber funcționează doar până la ora 24 și cu măsuri de distanțare. Săptămâna trecută, angajații din industria HORECA și-au suspendat activitatea pentru o oră, în toată țara, în semn de protest.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus