Stiri de ultima ora

Video Criterii clare pentru decontarea cheltuielilor

Video Criterii clare pentru decontarea cheltuielilor
Politic
Au rămas mai puțin de 48 de ore până la debutul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare anti-COVID. Însă Guvernul nu a stabilit nici acum cine va plăti pentru amenajarea şi dotarea centrelor de vaccinare. Decizia, cerută de primari, a fost amânată până vineri. Premierul vrea ca Ministerul Sănătăţii să stabilească o serie de criterii cât mai clare pentru decontarea cheltuielilor.

Criterii clare pentru decontarea cheltuielilor

Premierul Florin Cîțu spune că există resurse financiare pentru funcționarea centrelor de vaccinare din afara spitalelor, dar că vrea să se asigure că nota de plată nu va fi umflată, așa cum s-a mai întâmplat în trecut.

Multe centre de vaccinare nu sunt încă puse la punct. Unii primari susțin că nu au bani nici pentru dotări și nici pentru plata personalului.

În Motru, județul Gorj, centrul de vaccinare este în curs de amenajare într-o școală, cu paturi, mese, scaune și frigidere de la cabinetele școlare din oraș.

În Târgu Jiu, vor fi patru centre, unul pe Stadionul Municipal. Primarul spune că ar avea nevoie de un milion de euro pe lună, bani pe care nu îi are.

În total, în județul Gorj vor funcționa 20 de centre de vaccinare, dintre care unul mobil. Inspectorii de sănătate publică și pompierii verifica în aceste zile dacă acestea au toate dotările.

Potrivit proiectului inițial de ordonanță, medicii care vor lucra în aceste centre ar urma să primească 100 de lei brut pe oră, asistenții, 50, iar registratorii, 25 de lei brut pe oră. Surse guvernamentale spun însă că sumele ar putea fi modificate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus