Stiri de ultima ora

Victorie uriaşă pentru Elena Udrea. Descoperirea care provoacă un cutremur în serviciile secrete ale României

Victorie uriaşă pentru Elena Udrea. Descoperirea care provoacă un cutremur în serviciile secrete ale României
Politic
După scandalul în care fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a acuzat serviciile secrete, în special pe adjunctul SRI, Florian Coldea, că i-ar fi cerut bani lui Dorin Cocoş pentru televiziunea condusă de Sebastian Ghiţă, încrederea românilor în SRI a scăzut constant.

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda Adevărul , deşi la sfârşitul lui 2014, SRI era pe primul loc în topul încrederii, acum instituţia executivă a coborât pe locul patru. Clasamentul este condus de Armată, cu 75% încredere multă şi foarte multă, urmată de Jandarmerie, cu 62,5%, apoi DNA, cu 58,9%. SRI se situează acum abia pe locul patru, cu 48,8%, în condiţiile în care, în decembrie 2014, beneficia de 52,6% încredere. Pe locul cinci în clasament, se află Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu 48,7% încredere multă şi foarte multă, urmată de BNR - 47,3% şi SIE - 46,1%.

În ceea ce priveşte instituţiile politice, Preşedinţia rămâne pe primul loc, cu 51,4% încredere multă şi foarte multă, urmată de Primărie, cu 38,1%. Curtea Constituţională ocupă locul al treilea în clasament, cu 36,5%, iar Consiliul Judeţean cu 25,5%

Nici Guvernul nu stă prea bine în clasament. Potrivit sursei citate, instituţia Guvernului ocupă locul cinci în topul încrederii, beneficiind doar de 23,4% încredere din partea românilor.

Pe ultimele locuri se situează Parlamentul, cu doar 17,5% încredere, în descreştere faţă de luna decembrie, când aveau 19,7% încredere, şi partidele politice, cu 9,9%.

La categoria instituţii sociale/private, sondajul INSCOP arată că Biserica se menţine pe prima poziţie, cu 64%, urmată de universităţi - 41,4%, presă - 37%, organizaţiile societăţii civile - 29,7%. sindicatele - 21,6% şi patronatele - 19,5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie, pe un eşantion format din 1.065 de repsondenţi, din 40 de judeţe şi 79 de localităţi din România.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus