Stiri de ultima ora

Un europarlamentar PSD califică reacțiile de la Bruxelles în cazul Kovesi drept încercări de intimidare a actului de justiţie

Un europarlamentar PSD califică reacțiile de la Bruxelles în cazul Kovesi drept încercări de intimidare a actului de justiţie
Politic
Un europarlamentar PSD califică reacțiile de la Bruxelles în cazul Kovesi drept încercări de intimidare a actului de justiţie

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Eurodeputata PSD Gabriela Zoană, cea care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European, îl acuză pe Guy Verhofstadt , liderul eurodeputaţilor ALDE din Parlamentul European, că îndeamnă Guvernul României să intervină în actul de justiție și să dispună procurorilor să înceteze a strânge probe în cazul Laurei Codruța Kovesi. Zoană califică atitudinea lui Verhofstadt drept ”o tentativă de încălcare a statului de drept în România”.

Grupul ALDE, din care face parte și formațiunea lui Călin Popescu Tăriceanu, îi ia apărarea Laurei Kovesi, candidat la funcția de procuror-șef european, într-o scrisoare semnată de liderul Guy Verhofstadt și adresată președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani. În scrisoare, ALDE european i-a solicitat lui Tajani să intervină pentru ca PSD-ALDE să nu blocheze candidatura fostei șefe DNA.

Gabriela Zoană mai spune că declaraţia lui Verhofstadt pare mai degrabă o modalitate prin care se doreşte intimidarea actului de justiţie din România, informează HotNews.

"Ceea ce nu înţelege Verhofstadt şi alţii ca el este că România nu a intrat în Uniunea Europeană pentru a executa ordinele domniei sale, ci pentru a fi membru cu drepturi egale în această familie europeană. Am observat, de asemenea, că Verhofstadt marjează mult pe cartea faptului că doamna Kovesi este doar suspect şi nu este condamnată încă. Eu doresc să îl întreb pe liderul ALDE din Parlamentul European, dacă ar fi avut un candidat din ţara domniei sale, suspect într-unul sau în 18 dosare penale, la fel i-ar fi susţinut candidatura?

Dar, dacă Verhofstadt s-a gândit să rezolve domnia sa această problemă a doamnei Kovesi, făcând presiuni asupra Guvernului, poate se gândeşte şi cum să îi rezolve şi cealaltă problemă: lipsa de calificare a fostului procuror şef al DNA. Pentru a participa la acea procedură de selecţie, doamna Kovesi are nevoie de o echivalare rapidă a gradului profesional de procuror de parchet de pe lângă tribunal cu cel de procuror de la Înalta Curte de Justiţie", a declarat europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus