Stiri de ultima ora

Ultimele negocieri înainte de votul în Parlament pentru învestirea noului guvern

Ultimele negocieri înainte de votul în Parlament pentru învestirea noului guvern
Politic
În această dimineață Ludovic Orban a avut o întâlnire cu liderul PMP, Eugen Tomac.

Noul cabinet are toate șansele să treacă de la primul vor de investitură. Potrivit unor surse din conducerea liberală, premierul desemnat se bazează 238 de voturi în urma unor discuții pe care le-au avut cu o parte dintre parlamentarii PSD și cei ai Pro România. De la partidul lui Victor Ponta ar veni vreo două-trei voturi în ziua plenului reunit și de 8-9 voturi din PSD.

Pe de altă parte, atât liderii PSD cât și cei ai Pro România spun ca parlamentarii lor nu vor sigura nici cvorumul de ședință și nici nu vor vota în favoarea acestui cabinet Orban.

În această dimineață  dimineață Ludovic Orban a a avut o întâlnire și cu propriul cabinet pentru a discuta despre prima măsură pe care o vor lua după investire. Este vorba despre acea ordonanță de urgență pentru restructurarea Guvernului. Ei vor comasa cele 24 de ministere la 16 ministere și totodată ar trebui să se comaseze și numărul de secretari de stat. se vorbește chiar de o reducere la jumătate a acestui număr.

Luni dimineață va exista o nouă ședință, una neoficială a Executivului Orban, chiar înainte de ședința de partid, iar în cadrul acestei ședințe fiecare membru al guvernului va trebui să vină cu propria analiză pentru minister, de câți secretari de stat are nevoie, ce agenții sau autorități să aibă în subordine. Vor fi fie comasate, fie fuzionate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus