Stiri de ultima ora

Tariceanu, atac la sefa curtii supreme: Ca Gigel la scularie, sa puna mana sa citeasca Constitutia

Tariceanu, atac la sefa curtii supreme: Ca Gigel la scularie, sa puna mana sa citeasca Constitutia
Politic
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu , a atacat-o dur pe sefa curtii supreme, Livia Stanciu, despre care spune ca nu cunoaste Constitutia.

"In cazul Ponta nu e conflict de interese. Doamna Livia Stanciu sa puna mana sa citeasca Constitutia! Ea priveste imunitatea ca Gigel de la scularie", a declarat Tariceanu, intr-o interventie la Antena 3.

"Nu e de resortul DNA, nici al Parchetului General, nu e de resortul procurorilor. Deciziile politice nu pot fi anchetate de Parchet. Numirea unui ministru trece prin filtrele de partid , apoi de Parlament, si, in final, de presedintele Romaniei. Justitia nu poate ancheta deciziile politice ale guvernelor.

Nici nu e un conflict de interese. Procurorul DNA nu are cunostintele necesare de fond ca sa inteleaga ca e un teren in care justitia nu are de ce sa intre, cel al deciziilor politice. Justitia, in loc sa fie impartiala, e parte a jocului politic", a mai acuzat Tariceanu.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu, a avertizat recent ca votul din Camera Deputatilor pe solicitarea de urmarire penala in cazul premierului Victor Ponta se va reflecta in mod cert in viitorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare.
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus