Stiri de ultima ora

Supraviețuitor al incendiului din Colectiv: Problema cu Arafat e că a devenit un foarte bun român. A construit un sistem în care el nu poate fi înlocuit (VIDEO)

Supraviețuitor al incendiului din Colectiv: Problema cu Arafat e că a devenit un foarte bun român. A construit un sistem în care el nu poate fi înlocuit (VIDEO)
Politic
Adrian Albu , supraviețuitor al incendiului din clubul Colectiv, s-a arătat extrem de sceptic în privința șanselor ca Raed Arafat să fie înlocuit. 

În ultimii ani, Arafat a avut grijă să construiască o legislație și un sistem care să-l facă practic imposibil de înlocuit, a explica Albu, pentru B1 TV.

„Știți care e problema cu domnul Arafat? Când a venit de la Târgu Mureș, a venit cu o idee foarte bună: SMURD-ul. Și problema e că, atunci când a ajuns la București, din doctor și sirian - sau iordanian, ce e - a devenit un foarte bun român și de atunci și-a construit legislația în jurul lui, ca o pânză de păianjen, din care să nu poată fi scos. Dacă dumneavoastră aveți un om care să-l poată înlocui pe Arafat în seara asta, vă dau ce vreți dumneavoastră, dar nu aveți! Nu e vorba de încredere (a populației - n.r.), ci de faptul că a construit un sistem în care el nu poate fi înlocuit. Toți subalternii lui, dacă ar fi să-l înlocuiască, nu pot, pentru că sunt militari, iar militarii nu pot fi secretari de stat.

Când construiești legislația 10-15 ani și o faci tu pentru tine, ajungi să fii de neînlocuit, că așa spune legislația. Ăsta e domnul Arafat!”, a declarat Adrian Albu , pentru B1 TV.

Marcel Vela a declarat joi că probabil săptămâna viitoare va avea concluzia auditului început la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, după apariția filmului din ”Colectiv”. Ministrul de Interne a venit cu precizarea după ce a fost întrebat dacă a luat vreo decizie în legătură cu Raed Arafat . 

„Ca ministru, am perceput că de-a lungul timpului IGSU a avut și părți bune și mai puțin bune, cum ar fi prăbușirea elicopterului în Apuseni, cazul Colectiv, cazul Caracal. Au demisionat Radu Stroe, după tragedia din Apuseni, după Colectiv a demisionat Ponta, după Caracal ministrul Moga, dar la IGSU este în continuare atmosferă pozitivă și un spectacol de imagine extraordinar, fără ca cineva să încerce să afle cauzele, pentru a schimba ceva”, a declarat, joi, Marcel Vela.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus