Stiri de ultima ora

România se apropie de 6.000 de cazuri pozitive de coronavirus; 282 dintre bolnavi au murit

România se apropie de 6.000 de cazuri pozitive de coronavirus; 282 dintre bolnavi au murit
Politic
România se apropie, sâmbătă, de 6.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 282 au murit, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). 

Potrivit GCS, până sâmbătă au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 758 au fost declarate vindecate şi externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Sâmbătă, la ATI, în acest moment, sunt internaţi 208 de pacienţi.

Până la ora transmiterii ştirii, 282 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman şi Gorj, au murit.

La nivel naţional, au fost prelucrate 59.272 de teste.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, 694 de cetăţeni români sunt în continuare confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus). Este vorba de 420 de persoane în Italia, 196 în Spania, 20 în Franţa, 9 în Germania, 37 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia şi câte unul în Argentina, Irlanda, Luxemburg şi Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 43 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 13 în Italia, 9 în Franţa, 11 în Marea Britanie, 6 în Spania, 2 în Germania, unul în Belgia şi unul în Suedia, au murit.

Românii confirmaţi cu noul coronavirus în Tunisia şi Indonezia au fost declaraţi vindecaţi.
www.zf.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus