Stiri de ultima ora

Raluca Turcan afirmă că Primăria Capitalei a ținut blocate proiecte de 3,1 miliarde de euro: „Gabriela Firea s-a sabotat ea însăși și cu clica pe care a întreținut-o” |

Raluca Turcan afirmă că Primăria Capitalei a ținut blocate proiecte de 3,1 miliarde de euro: „Gabriela Firea s-a sabotat ea însăși și cu clica pe care a întreținut-o” |
Politic
Acasa › Ştiri › Politică › Raluca Turcan afirmă că Primăria Capitalei a ținut blocate proiecte de 3,1 miliarde de euro: „Gabriela Firea s-a sabotat ea însăși și cu clica pe care a întreținut-o”

Raluca Turcan afirmă că Primăria Capitalei a ținut blocate proiecte de 3,1 miliarde de euro: „Gabriela Firea s-a sabotat ea însăși și cu clica pe care a întreținut-o”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Oct 2020, 21:55

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat marți seară, pentru B1 TV, că social-democrata Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei nu din cauza Guvernului, așa cum susține ea, ci din cauza propriei incompetențe. Turcan a afirmat că proiecte importante în valoare de un miliard de euro au rămas blocate, pentru că Primăria Generală, condusă de Firea, nu a fost în stare să-și facă treaba. Pe lângă acest miliard, PMB a mai avut la dispoziție alte 2,1 miliarde euro pentru proiecte de dezvoltare a orașului.

Raluca Turcan : Gabriela Firea s-a sabotat singură

Întrebată în legătură cu acuzația lansată de Gabriela Firea , potrivit căreia Guvernul în București, ca oamenii s-o urască pe ea și să piardă alegerile, Turcan a susținut: „Stau să mă întreb de ce unii oameni nu știu să piardă, mai ales că în politică așa e: nu primești vot, ai pierdut, vezi ce ai greșit, ai posibilitatea să-ți revii sau ieși din politică. Acceptarea unui rezultat face parte din parcursul politic al unui om, deci ar trebui să accepte că a pierdut alegerile și că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăși și cu clica pe care a întreținut-o în jurul ei”.

„Deci managementul Primăriei Capitalei a fost zero în privința cel puțin a absorbției fondurilor europene. Un miliard de euro au avut pe mână. Au mai avut 2,1 miliarde euro în proiecte de dezvoltare a orașului, smart city, mobilitate, spații verzi. Absolut nimic! Dezinteres total! De asta a pierdut, nu că a sabotat-o Guvernul”, a mai afirmat vicepremierul, pentru B1 TV.

Raluca Turcan : Managementul Primăriei Capitalei a fost zero cel puțin în privința absorbției fondurilor europene

Raluca Turcan a enumerat apoi proiectele din bani europeni care au rămas blocate din cauza administrației Firea.

„Am avut o discuție cu Primarul general ales al Capitalei, Nicușor Dan, și cu minsitrul Fondurilor Europene și am constatat că Primăria Capitalei avea proiecte de un miliard de euro cu Ministerul Fondurilor Europene. Dintre aceste trei proiecte, unul era referitor la partea de energie termică. Era pe punctul de a fi semnat și a stat blocat la Primăria Capitalei, că nimeni nu a contactat Ministerul să spună că e dispus să corecteze ce neajunsuri aveau. Dezinteres total! 300 și ceva de milioane de euro. 

Un alt proiect era pe managementul deșeurilor. 200 și ceva de milioane de euro. A stat blocat complet pentru că nu au fost în stare atâția ani să găsească spațiu pentru un incinerator.

Alt proiect extrem de important, de 300 și ceva de milioane de euro era legat de apa uzată și canalizarea în București. E pur și simplu realizat într-o proporție de 20% și vom fi în situația de a-l refaza sau de a veni cu un proiect complementar pentru a-l duce la bun sfârșit”, a declarat Raluca Turcan , pentru B1 TV.

Luni, Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat  rezultatele finale  ale alegerilor pentru Primăria Capitalei. Scrutinul a fost câștigat de Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL-USR/PLUS, care a obținut 282.631 de voturi (42,81%). Principala sa contracandidată, social-democrata Gabriela Firea , încă Primar General al Capitalei, a fost votată de 250.690 dintre bucureșteni (37,97%).
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus