Stiri de ultima ora

Raed Arafat îi contrazice pe Voiculescu și Moldovan: Criteriile de carantinare nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific. Orice decizie a grupului trebuie comunicată CNSU pentru o hotărâre finală (VIDEO) |

Raed Arafat îi contrazice pe Voiculescu și Moldovan: Criteriile de carantinare nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific. Orice decizie a grupului trebuie comunicată CNSU pentru o hotărâre finală (VIDEO) |
Politic
Secretarul de stat Raed Arafat , șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că indicatorii de carantina re nu au fost aprobați în grupul tehnico-științific , iar prin regulamentul acestuia orice decizie a grupului trebuia oricum comunicată Comitetului Național pentru Situații de Urgență ( CNSU ) pentru o hotărâre finală. Arafat îi contrazice astfel (USR-PLUS), și pe fostul secretar de stat Andreea Moldovan , care au susținut că Ordinul cu noile criteri de carantina re nu avea nevoie de aviz de la CNSU .

Raed Arafat contrazice afirmații făcute de Andreea Moldovan și Vlad Voiculescu

Potrivit lui Raed Arafat , Regulamentul de organizare și funcționare a grupului tehnico-științific precizează, la articolul 8 alineatul 5, că „hotărârile grupului de suport tehnico-științific se transmit spre aprobare CNSU ”.

Raed Arafat îi contrazice pe Voiculescu și Moldovan: Criteriile de carantina re nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific . Orice decizie a grupului trebuie comunicată CNSU pentru o hotărâre finală

Șeful DSU a mai precizat că, la alineatul 6 din regulamentul citat, se prevede că în situații excepționale, în care există un pericol iminent, se pot aplica deciziile grupului tehnico-științific, dar chiar și în aceste condiții CNSU trebuie informat.

„Numai că aici, în ce privește acest ordin, nu putem să spunem că am fost într-o situație excepțională de acest fel”, a continuat Arafat. Acesta a mai afirmat că au fost discuții legate de criteriile de carantina re, dar fără să se ia vreo decizie în cadrul grupului tehnico-științific:

„Au fost mai multe discuții într-adevăr, dar noi am avut o ședință în 23 martie. (...) Procesul-verbal are în final o decizie care a fost luată. Decizia care a fost comunicată și colegilor de la Ministerul Sănătății, iar această decizie nu prevede aprobarea criteriilor. Decizia prevede doar aprobarea criteriilor care au fost propuse de INSP în ce privește programul de weekend și orele la care se oprește circulația (…). În cadrul CNSU , aceste propuneri au fost modificate. Nu s-au adoptat orele propuse de noi în grup și măsura interdicției circulației în afara localității în weekend”.

Raed Arafat a prezentat apoi o adresă trimisă de la INSP la Ministerul Sănătății, pe 9 aprilie. Ea „atrage atenția asupra unuia dintre criterii, care nu poate fi calculat la nivelul localităților și INSP spune că nu vor putea calcula acest indicator. INSP era și el încă cu dubii asupra unor criterii”.

„Avem CNCCI, avem DSU, Ministerul Sănătății, dar cel mai important este că avem CNSU condus de primul ministru. Primul ministru este persoana care supraveghează aplicarea acestor reguli și supraveghează faptul ca toate aceste măsuri să fie integrate”, a mai declarat Raed Arafat .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus