Stiri de ultima ora

Președintele Klaus Iohannis a fost vaccinat împotriva COVID-19, vineri, la Spitalul Militar din Capitală (VIDEO) |

Președintele Klaus Iohannis a fost vaccinat împotriva COVID-19, vineri, la Spitalul Militar din Capitală (VIDEO) |
Politic
Președintelui României, Klaus Iohannis , i-a fost administrată prima doză din vaccinul anti-COVID-19, vineri, la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Astăzi, debutează a doua etapă din campania națională, iar printre categoriile care intră în această fază se numără persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele din categoriile de risc, dar și personalul structurilor care desfășoară activități esențiale, precum Administrația Prezidențială și Guvernul. 

Campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat în 27 decembrie, când serul produs de Pfizer și BioNTech era administrat Mihaelei Anghel, asistentă medicală generalistă și membră a echipei care a preluat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2 confirmat pe teritoriul țării noastre. De atunci și până joi, 14 ianuarie, ora 17, la nivel național au fost vaccinate 167.612.

„După 10 luni de la primul caz de infectare din România, începe lupta prin care ne putem recâștiga viața normală. Vaccinarea împotriva COVID-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată. Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă. Vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează! Vaccinarea împotriva Covid-19 reprezintă calea cea mai rapidă și mai sigură de gestionare a pandemiei, de limitare a acesteia”, declara prim-ministrul Florin Cîțu la startul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

La rândul său, premierul Florin Cîțu a anunțat că se va vaccina anti-COVID-19 public, sâmbătă, 16 ianuarie.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus