Stiri de ultima ora

Politica românească se umple de actori și sportivi | Romania Libera

Ultimele nume pe care partidele politice le-au adus în prim plan pentru ocuparea unor poziții publice, fie ele numite sau alese, au surprins pe mulți.

27.10.2020 - 21:42

Preferați tocmai pentru că ar atrage voturi din zona populistă, marea majoritate a acestor „politicieni” sunt total lipsiți de experiență administrativă sau juridică.

Ce are kickboxingul cu politica

PSD a încercat o reformă de formă și și-a „curățat” listele de unele nume care făceau mai mult rău partidului, precum Șerban Nicolae sau Marian Oprișan. Pe de altă parte, acestea au fost înlocuite de personaje la fel de controversate. Un nume care a ieșit în evidență dintre propunerile de candidaturi ale PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie este cel al luptătorului de kickboxing Daniel Ghiță. Chiar dacă experiența sa în domeniul administrativ sau în cel juridic nu există, Ghiță este legitimat ca „sportiv respectat”. El deschide listele pentru Camera Deputaților din circumscripția Ilfov, deci se află pe un loc eligibil.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, justifică decizia spunând că Parlamentul trebuie să reprezinte pe toată lumea. Cât despre unele declarații făcute de Ghiță care îndemna la a nu purta mască pentru stoparea pandemiei de COVID-19, acesta este „drept la opinie” din punctul de vedere al liderului PSD, care tocmai a fost amendat pentru nerespectarea regulilor, la rândul lui. „Să ştiţi că Parlamentul trebuie să reprezinte pe toată lumea. Eu nu ştiu ce problemă are domnul Ghiţă, eu nu am auzit lucruri... Are un drept la opinie? Noi ne strângem în Parlament să gândim cu toţii la fel? Nu divergenţele duc la progres? Dacă am gândi cu toţii la fel nu cumva ne-am plictisi? Sunt ferm convins că sunt zeci de mii de români care au părerea domnului Ghiţă. E adevărat că majoritatea au părerea domnului Rafila sau a domnului profesor Cercel. Dar toată lumea trebuie să se regăsească în Parlament”, a spus Ciolacu la B1 TV.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus