Stiri de ultima ora

Plenul Parlamentului validează marți noul CA al SRTv

Plenul Parlamentului validează marți noul CA al SRTv
Politic
Plenul Camerei Deputaților și Senatului se va reuni marți, de la ora 12,00, în ședință comună pentru votarea candidaților propuși în Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

"Mâine (marți — n.r.) de la ora 12,00 se desfășoară ședința Camerelor reunite, care va fi o ședință de mai lungă durată. Mâine se vor vota propunerile pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune, procedura este de durată, se votează nominal, apoi se depune jurământul, apoi se alege președintele. Estimăm o ședință care se va termina în jurul orelor 17,00 — 18,00", a declarat, luni, vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite.

Potrivit listelor depuse la Birourile permanente reunite, PSD i-a propus ca membri titulari în CA al televiziunii publice pe Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, iar pe Elena Anca Dindirică, Smaranda Vornicu Shalit și Lucian Romașcanu ca membri supleanți.

PNL i-a propus ca membri titulari pe Ionica Stănciulescu și pe Radu Carp, iar ca supleanți pe Adriana Mesesian și pe Cristian Petcu.

UDMR a propus-o pe Debreczeni Hajnal — titular și pe Rostas Peter Istvan — supleant.

Propunerile UNPR sunt: membru titular — Ruxandra Garofeanu, Savu Cătălin Cătană — supleant.

ALDE i-a nominalizat pe Cristian Hadji-Culea — titular și Gheorghe Bălășoiu — supleant, iar grupul minorităților naționale i-a propus pe Raico Cornea — titular și pe Andrea Ghiță — supleant.

Președintele Klaus Iohannis le-a propus pe Christel Țopescu — titular și pe Ana Maria Sandu — supleant, iar Guvernul pe George Orbean — titular, fără a propune și un supleant.

Din partea angajaților au fost propuși ca titulari Monica Ghiurco și Teodor Gabriel Giurgiu, iar ca supleanți — Cornel Mihalache și Luminița Velciu.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus