Stiri de ultima ora

Petre Lăzăroiu: Șefa Curții Supreme a spus că un articol de lege nu trebuie să se mai aplice, pentru că e căzut în desuetudine / Despre presiunile asupra CCR: Toată mass-media a spus că se dorește scăparea lui Dragnea (VIDEO)

Petre Lăzăroiu: Șefa Curții Supreme a spus că un articol de lege nu trebuie să se mai aplice, pentru că e căzut în desuetudine / Despre presiunile asupra CCR: Toată mass-media a spus că se dorește scăparea lui Dragnea (VIDEO)
Politic
Petre Lăzăroiu, până de curând judecător al Curții Constituționale, a declarat că ai săi colegi din CCR s-au temut să se pronunțe asupra completurilor de trei de la Curtea Supremă, din cauza presiunilor făcute asupra lor. Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Lăzăroiu a explicat și de unde au venit acele mai presiuni. Mai exact, a dat vina pe presă...

Întrebat de moderatorul Silviu Mănăstire ce fel de presiuni au existat asupra jduecătorilor CCR, Petre Lăzăroiu a răspuns: ”păi depinde la ce fel de presiuni vă referiți. Eu știu ce am spus, că doar n-am uitat... Amintiți-vă de situația din martie, aprilie, mai, când era pe rol dosarul lui Dragnea. La începutul lui aprilie, a venit sesizarea de la Camera Deputaților. Toată mass-media a spus atunci că se dorește scăparea lui Dragnea. Nu era subiect mai aprins decât ăsta, că CCR trebuie să-l spele pe Dragnea de păcate. Nu s-au întrebat câte sute de oameni sunt în situația lui Dragnea? O parte din colegii mei, pe bună dreptate, au simțit că e o presiune foarte mare”.

Petre Lăzăroiu a mai declarat, pentru B1 TV, că șefa Curții Supreme, Cristina Targea, ar fi susținut că un articol de lege nu mai trebuie aplicat deoarece a căzui în desuetudine.

”Am cerut Curții Supreme să-mi spună punctual câți judecători are Secția Penală, câte dosare a avut punctual din 2003, de când trebuiau să existe, conform legii, completele specializate și, din acest total de dosare, câte sunt pe infracțiunile de corupție. Răspunsul e public: au fost 242 cred de dosare, cu 29 de judecători, din care 140 erau pe corupție. Deci ei mi-au trimis că sunt sufocați de numărul de dosare. Eu am rămas stupefiat când am văzut că sunt 242 de cauze și 172 sunt pe corupție, pe Codul Penal și Legea 78.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de Florin Iordache (PSD) pe completurile specializate în cazurile de corupție de la Curtea Supremă. Judecătorii constituționali au stabilit acum că ICCJ nu a respectat legea pentru că nu a organizat completuri specializate pentru faptele de corupție.

Curtea Constituțională a emis un comunicat prin care a transmis că toate cauzele care au primit decizii în primă instanță la Curtea Supremă, până în 23 ianuarie, vor fi rejudecate. (Detalii  AICI )

Ar fi vorba de circa 180 de dosare, susține fostul președinte CCR, Augustin Zegrean. (Detalii  AICI )

Vezi  AICI  ce politicieni ar putea beneficia de această decizie a Curții Constituționale.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus