Stiri de ultima ora

Patru membri CSM au transmis Liei Savonea, încă din martie,că plenul e organizat în mod imprevizibil

Patru membri CSM au transmis Liei Savonea, încă din martie,că plenul e organizat în mod imprevizibil
Politic
Patru membri CSM au transmis, încă din luna martie, preşedintelui Consiliului Lia Savonea o solicitare similară cu cea a ministrului Justiţiei Ana Birchall, aceea de a informa în timp util cu privire la zilele în care sunt desfăşurate şedinţele de plen, pentru a-şi organiza programul activităţilor.

Patru membri CSM au transmis Liei Savonea, încă din martie,că plenul e organizat în mod imprevizibil

Membrii CSM Andrea Chiş, Tatiana Toader, Cristian Mihai Ban şi Florin Deac au transmis, în luna martie, o scrisoare către preşedintele Consiliului, Lia Savonea, prin care cer respectarea termenului de 3 zile, prevăzut de lege, pentru publicarea ordinii de zi a şedinţelor. „Tot în vederea previzibilităţii, vă solicităm să stabiliţi zilele în care se desfăşoară şedinţele Plenului şi ale Secţiei de judecători, precum şi orele de începere a acestor şedinţe, întrucât am constatat că acestea se stabilesc în mod total imprevizibil. Având în vedere împrejurarea că dumneavoastră, în calitate de preşedinte, cunoaşteţi sau aveţi obligaţia să cunoaşteţi lucrările aflate pe rolul consiliului, vă solicităm să stabiliţi ordinea de zi cel puţin orientativă a şedinţelor Plenului şi ale Secţiei de judecători pe termen de o lună cel puţin. Menţionăm că solicităm să vă îndepliniţi aceste atribuţii pentru a asigura condiţiile necesare în vederea respectării transparenţei activităţii consiliului, participării asociaţiilor profesionale şi a colegilor interesaţi la lucrările consiliului, precum şi în vederea asigurării posibilităţii studierii în timp util a acestor lucrări de către membrii consiliului, pentru a ne putea exercita atribuţiile prevăzute de lege, în cunoştinţă de cauză fiind cu privire la lucrările aflate pe ordinea de zi”, se arată în scrisoarea transmisă de membrii menţionaţi şi obţinută de MEDIAFAX. Potrivit acestora, nu pot să-şi stabilească un program al altor activităţi pe care le au în calitate de membri din cauza „modului imprevizibil în care sunt stabilite şedinţele Plenului şi ale Secţiei de judecători, precum şi ordinea de zi a acestora”.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a transmis conducerii Consiliului Superior al Magistraturii o scrisoare prin care adresează rugămintea să fie stabilită o zi fixă pe săptămână pentru plen, astfel încât să nu se suprapună cu zilele când participă la şedinţele de Guvern.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus