Stiri de ultima ora

Parlamentare2020 / Tulcea: Administraţia Deltei trebuie reformată, susţine candidatul PMP la..

Parlamentare2020 / Tulcea: Administraţia Deltei trebuie reformată, susţine candidatul PMP la..
Politic




Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) este o instituţie care trebuie reformată, din cauză că nu rezolvă problemele zonei, este de părere candidatul organizaţiei judeţene PMP la Senat, Romulus Lucian Iaru.



Secretarul general adjunct al Guvernului a susţinut vineri după-amiază, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Tulcea, necesitatea reformării unor instituţii de la nivel naţional şi a menţionat că ARBDD se numără printre acestea.



"Este un exemplu de instituţie creată dintr-o nevoie reală, dar care în fond reprezintă mai mult o etichetă decât o realitate. Nici vârsta şi nici altceva nu mă îndeamnă să fiu un nostalgic, dar este evident pentru un iubitor al deltei că în pofida existenţei unei entităţi care protejează mediul şi care-şi doreşte să transforme rezervaţia biosferei într-un vis ecologic, delta arată rău, este masiv căzută", a afirmat candidatul PMP la Senat.



Romulus Lucian Iaru a amintit că rolul Bursei de peşte înfiinţată în Tulcea, nefuncţională în prezent, era să reducă piaţa nefiscalizată a peştelui.



"Avem bursa de peşte, care nu funcţionează. Când a fost creată s-a plecat de la premisa ca nicio coadă de peşte din deltă să nu părăsească zona decât pe acea poartă. Ce altceva poate asigura un control mai bun al jafului din deltă? Cum administrează ARBDD problema pescuitului în Deltă? Nu-mi dau seama, dar toată lumea se plânge că nu mai e peşte. O fi un motiv. Ori peştele nu a citit carte şi nu ştie că s-a creat ARBDD, care-i protejează drepturile ori nu-mi dau seama", a spus Iaru.



El a susţinut că ARBDD trebuie reformată.



"Trebuie reformată şi pusă să facă ce scrie că trebuie să facă. Am făcut instituţiile, dar mentalităţile din interiorul instituţiilor nu au nicio legătură cu realitatea. Dacă cineva e dispus să dea un milion de euro şpagă ca să ajungă şef al unei instituţii are clar în cap cum şi-i recuperează. Am stat 12 ani în Galaţi. E un oraş sărac. Şi totuşi, banii care s-au făcut în Galaţi căpuşând acel combinat sunt uluitori. Acolo sunt nişte oameni de o bogăţie rară. Tulcea e un oraş sărac, dar sunt nişte averi uluitoare", a afirmat Iaru.



În timpul conferinţei de presă, Romulus Lucian Iaru şi preşedintele organizaţiei judeţene a PMP, Victor Tarhon, candidat pentru Camera Deputaţilor, au prezentat priorităţile legislative la nivel naţional şi judeţean pe care le vor susţine dacă vor obţine mandatele în Parlament la alegerile de luna viitoare.



De asemenea, Victor Tarhon a anunţat că săptămâna viitoare le va prezenta liderilor partidelor parlamentare Pactul propus de PMP pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari şi eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)





www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus