Stiri de ultima ora

PACT: AGERPRES, SRR și TVR sunt instituții profesionale, nu politice

PACT: AGERPRES, SRR și TVR sunt instituții profesionale, nu politice
Politic
Potrivit reprezentanților platformei civice, "planul PSD de transformare a României într-un regim iliberal" continuă prin "asaltul" la independența presei.

"După atacurile la adresa justiției și partenerilor externi (de exemplu, Ambasada SUA), PSD mai face un pas spre scoaterea României din grupul democrațiilor liberale europene. Liviu Dragnea și complicii săi plănuiesc să transforme agenția națională de presă, radioul și televiziunea română în grupul de presă privat al PSD", se mai arată în același comunicat.

Comisia pentru cultură a Senatului a dat, pe 11 octombrie, în unanimitate, prin care se propune demiterea directorului general în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate a instituției.

"Am mers pe propunerea colegilor din comisie ca și în cazul Agenției Naționale de Presă să mergem pe criterii care există deja la Televiziunea Română și la radioul public. Atunci când lucrurile par să nu se îndrepte în direcția bună acolo, Parlamentul se poate uita pe raport și poate lua o decizie în privința directorului general", a declarat președintele comisiei, Radu Cosmin Preda, la finalul ședinței.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind — SRJ MediaSind — reprezentanții UNI Europa Media, Entertainment & Arts au dezbătut, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc în perioada 14-16 octombrie, la Bruxelles, o serie de probleme din domeniu, precum politizarea instituțiilor publice de media, modul de funcționare a dialogului social, media pluralismul, condițiile de muncă, retribuirea corectă a angajaților și fake news.

Subiectul a fost preluat și de instituții media de prestigiu precum New York Times, Washington Post, Euronews sau Fox News.

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii PSD Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, Gabriela Crețu, Ovidiu-Cristian-Dan Marciu și Liviu-Lucian Mazilu.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus