Stiri de ultima ora

Noul ambasador al Statelor Unite la București: specialist în contraterorism, cu experiență în Rusia | Romania Libera

Noul ambasador al Statelor Unite la București: specialist în contraterorism, cu experiență în Rusia | Romania Libera
Politic
Noul ambasador al Statelor Unite la București: specialist în contraterorism, cu experiență în Rusia

Diplomatul care va deține, în mod interimar, funcția de ambasador al Statelor Unite în România este David Muniz, specialist în contraterorism.

Actualizat: 21.01.2021 - 08:52

Imediat după încetarea mandatului de ambasador al Statelor Unite în România a lui Adrian Zuckerman, funcția acestuia va fi preluată, cu caracter interimar, de diplomatul David Muniz. Funcția exactă a acestuia va fi cea de „însărcinat cu Afaceri”, până la momentul în care noul președinte al SUA, Joe Biden, va desemna un ambasador cu puteri depline.

Adrian Zuckerman fusese numit ambasador de către președintele Donald Trump și se retrage din funcție odată cu președintele Trump, dar nu există un termen limită în care președintele Biden trebuie să numească un alt ambasador în România.

David Muniz, cel care preia conducerea Ambasadei de la București, a ocupat, pe timpul ambasadorului Zuckerman, funcția de adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice.

Potrivit informațiilor prezentate de Ambasada SUA, David Muniz lucrează de peste 19 ani în Departamentul de Stat. Înainte de sosirea în misiune la Bucureşti, el a fost adjunctul interimar al Asistentului Secretarului de Stat pentru Afaceri Regionale şi Multilaterale, în cadrul Biroului pentru contraterorism, unde a deţinut şi funcţia de director al Oficiului de afaceri regionale pentru Asia Centrală/de Sud şi Orientul Apropiat.

Anterior, în perioada iulie 2015 - august 2018, David Muniz a fost adjunct al Şefului Misiunii Diplomatice la Ambasada SUA de la Tirana (Albania).

Printre funcţiile ocupate anterior se numără cele de director adjunct al Oficiului pentru afaceri nordice şi baltice din cadrul Biroului pentru Europa şi Eurasia, ofiţer principal adjunct şi şef al Secţiei politice la Consulatul SUA de la Kirkuk (Irak), adjunct interimar al șefului Misiunii Diplomatice şi şef al Secţiei politico - economice la Ambasada SUA de la Podgoriţa (Muntenegru) şi ofiţer politic la Ambasada SUA de la Priştina (Kosovo). David Muniz și-a mai desfăşurat activitatea şi în Kuala Lumpur (Malaezia) şi la Ekaterinburg (Rusia).
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus