Stiri de ultima ora

Nicușor Dan: Nu avem unde să facem piste de biciclete în București, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă / Programul de vouchere pentru achiziția de biciclete a fost o fanfaronadă (VIDEO) |

Nicușor Dan: Nu avem unde să facem piste de biciclete în București, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă / Programul de vouchere pentru achiziția de biciclete a fost o fanfaronadă (VIDEO) |
Politic
Pe 3 iunie, de Ziua Mondială a Bicicletei, preşedintele Klaus Iohannis, ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, participă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România, organizată de Asociaţia „Green Revolution”.

În cadrul evenimentului, Nicușor Dan a vorbit despre lipsa pistelor de biciclete din București și ce intenționează să facă pentru a rezolva această problemă.

Nicușor Dan, despre lipsa pistelor de biciclete din București 

„Chiar dacă am vrea acum să facem niște piste de biciclete , nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă și atunci primul lucru e să găsim, prin strategia de parcare, soluții alternative pentru a muta mașinile de pe prima bandă, așa încât să avem spațiu considerabil. E inutil să avem pistă de biciclete care nu e conectată cu altele și care să nu-ți permită să te duci de acasă la serviciu cu mașina”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta s-a referit apoi și la problema parcurilor neîngrijite din București: „Am început să cosim iarba din parcuri. Am explicat în conferința de ieri care a fost problema - lipsa banilor și prețurile exagerat de mari pe care le utiliza Compania municipală de parcuri, precum celelalte companii municipale. Am început și curând o să vedeți rezultatele”.

Întrebat dacă intenționează să reia programul fostei administrații PSD - Firea de a acorda vouchere pentru achiziționarea de biciclete, Dan a răspuns: „A fost un program inutil, a fost o fanfaronadă. Atât timp cât n-ai piste de biciclete , ce rost are să dai vouchere unor oameni care să-și cumpere biciclete?”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus