Stiri de ultima ora

Nelu Tătaru: La Spitalul Județean Focșani, managerul, depistat cu coronavirus, nu e de găsit. A luat laptopuri, documente și stă izolat într-un hotel / Unitatea medicală va avea, cel mai probabil, conducere militară (VIDEO) | B1.ro

Nelu Tătaru: La Spitalul Județean Focșani, managerul, depistat cu coronavirus, nu e de găsit. A luat laptopuri, documente și stă izolat într-un hotel / Unitatea medicală va avea, cel mai probabil, conducere militară (VIDEO) | B1.ro
Politic
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, pentru B1 TV, că în Focșani există mai mute focare de infecție cu coronavirus, care tind să conflueze. Acesta a mai susținut că autoritățile trebuie să depună eforturi pentru a izola aceste focare și pentru a identifica toți contacții persoanelor cu COVID-19. Tătaru a mai spus că ancheta epidemiologică de acolo este scăpată de sub control, iar la Spitalul Județean chiar managerul a ajuns să fie infectat. Acesta s-a izolat într-un hotel, luând cu el laptopuri și documente din spital. Cel mai probabil, a mai declarat ministrul, și Spitalul Județean Focșani va avea conducere militară.

Declarațiile ministrului Nelu Tătaru, pentru B1 TV:

„Avem un deces al unei doamne asistente medicale de 58 de ani din Brașov, Spitalul Militar, care, după un tratament în Brașov și Sfântul Gheorghe, a fost transferată luni în București, Spitalul Colentina, iar acum două zile a decedat. Avea diabet zaharat tip II și alte comorbidități.  

La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul  Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat  și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. 

Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani.

Dacă vrem să punem bazele unei activități medicale în Spitalul Județean, vom merge pe o conducere militară. Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri... Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus