Stiri de ultima ora

Nelu Tătaru îl contrazice pe Vlad Voiculescu referitor la cazurile decedaților de COVID-19 care au o singură rudă, aflată în izolare: „Și pe parcursul anului trecut s-au făcut acele derogări” (VIDEO) |

Nelu Tătaru îl contrazice pe Vlad Voiculescu referitor la cazurile decedaților de COVID-19 care au o singură rudă, aflată în izolare: „Și pe parcursul anului trecut s-au făcut acele derogări” (VIDEO) |
Politic
Vlad Voiculescu , ministrul Sănătății, a vorbit despre cazurile în care o persoană decedată de COVID-19 are o singură rudă, iar acea rudă, fiind contact, nu poate nici măcar să o înmormânteze, și s-a arătat de părere că e nevoie de modificări, pentru că „un aparținător ar trebui să poată să viziteze oameni care sunt într-o situație gravă”. Cu toate acestea, Nelu Tătaru , fostul titular al portofoliului, susține că astfel de derogări s-au făcut și pe parcursul anului trecut.

Vlad Voiculescu , contrazis de Nelu Tătaru pe tema decedaților de COVID-19 care au o singură rudă, aflată în izolare

Întrebat marți, în conferința de presă în care a anunțat schimbarea regulilor de înmormântare , dacă ia în calcul să facă o serie de modificări pentru situația în care o persoană nu își poate înmormânta ruda decedată de COVID-19 pe motiv că are calitatea de contact și este în izolare, ministrul Sănătății a răspuns: „Da, asta spun. Un aparținător ar trebui să poată să viziteze oameni care sunt într-o situație gravă”.

Referindu-se la aceeași situație, Nelu Tătaru , fostul ministru al Sănătății și actual președinte al Comisiei de sănătate a Camerei Deputaților, a declarat: „Și pe parcursul anului trecut s-au făcut acele derogări, în care rudele de gradul I au putut fi scutite și au participat și la recunoaștere, și la înmormântare”.

Peste 24.700 de decese asociate COVID-19 în România, de la debutul pandemiei

Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 993.613 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată bilanțul prezentat joi de autorități . Un număr de 890.528 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi, la nivel național, 24.733 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

Între 7 aprilie, ora 10, și 8 aprilie, aceeași oră, au fost raportate 172 de decese (99 bărbați și 73 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș,  Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman,Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Ilfov și Municipiul București.

Conform datelor oficiale, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.859. Dintre acestea, 1.495 sunt internate la ATI. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus