Stiri de ultima ora

Moțiune de cenzură | Dan Barna vrea anticipate: În situațiile de criză, soluția e întoarcerea la popor. Cum ar putea funcționa o majoritate cu șase partide?

Moțiune de cenzură | Dan Barna vrea anticipate: În situațiile de criză, soluția e întoarcerea la popor. Cum ar putea funcționa o majoritate cu șase partide?
Politic
Președintele USR, Dan Barna, a făcut un bilanț sumbru al guvernării PSD. La dezbaterea moțiunii de cenzură din Parlament, candidatul USR-PLUS la prezidențiale a subliniat că este necesară organizarea de alegeri anticipate deoarece pur și simplu nu are cum să funcționeze o majoritate cu șase partide. 

„Parlamentul dă azi Bacalaureatul în fața cetățenilor. Avem șansa să trecem examenul și România e cu ochii pe noi.  Doamnă Dăncilă, nominalizarea dvs a fost o greșeală. Nu ați fost pregătită în niciun fel pentru funcția de premier și după începerea mandatului nu ați învățat nimic, deși ați avut numeroase ocazii. 

Sunteți de departe cel mai incompetent Guvern din ultimii 30 de ani. Nu e vreo bucurie să spun asta... România merita un guvern cu viziune, căruia să-i pese de societate, dar v-a primit în schimb pe dvs. 

E un lucru bun pe care l-ați făcut, deși nu pentru că așa ați crezut, ci pentru că v-a fost frică de consecințe: nu l-ați scăpat pe Dragnea de pușcărie când puteați s-o faceți.  Nu ați terminat nicio autostradă din cele 13 promise când ați început mandatul. Nu ați construit nici măcar unul din cele opt spitale regionale pe care le-ați promis. Ați promis peste 2.500 de creșe și ați construit câteva zeci. 

Prin recursul compensatoriu ați eliberat peste 20.000 de condamnați, mulți violatori și oameni violenți. 

Ați aruncat la gunoi zeci de ani de diplomație în Orientul Mijlociu și ne-ați făcut să pierdem un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU. 

Doamna Dăncilă, nominalizarea dvs a fost o greșeală, dar Parlamentul are azi șansa de a o repara”, a declarat liderul USR, de la tribuna Parlamentului. 

Dan Barna a explicat apoi motivele pentru care trebuie declanșate alegerile parlament are anticipate: „în situațiile de criză, soluția e întorcerea la popor. Sunt trei motive: componența actuală a Parlamentului nu mai reflectă voința cetățenilor. Al doilea motiv: realizarea unei majorități care să asigure funcționarea normală e practic imposibilă. Cum ar putea funcționa o majoritate cu șase partide? Al treilea motiv: avem nevoie de o reformă majoră a statului azi!”.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus